Lifestylemagazine over Noord-Nederland

't Roegste Kiekje: doe mee aan deze fotowedstrijd

Maak jij de mooiste vogelfoto?

't Roegste Kiekje

Heb jij een passie voor natuurfotografie? En lijkt het je geweldig om je eigen foto in het magazine Noorderland terug te zien? Doe dan mee aan ’t Roegste Kiekje, een fotowedstrijd georganiseerd door Roege Vogels en Roeg Klassiek in samenwerking met Noorderland.

Over het festival

Roege Vogels en Roeg Klassiek is een kleinschalig fietsfestival – vol klassieke muziek, lezingen, films en excursies – en heeft de natuur hoog in het vaandel staan. Het vindt jaarlijks plaats in september in en om het natuurgebied ’t Roegwold in Groningen. Het festival organiseert dit jaar ook een speciale fotowedstrijd: 't Roegste Kiekje.

Zo doe je mee

Hoe doe je mee? Deze eerste editie van ’t Roegste Kiekje staat in het teken van vogels. Stuur tot zondag 1 september 2024 je mooiste, “roegste”, in de provincie Groningen gemaakte vogelfoto naar roegstekiekje@gmail.com. Vermeld bij je inzending je naam, leeftijd, woonplaats en waar en met wat voor camera de foto gemaakt is.

Winnende foto

De winnende foto verschijnt in de komende herfsteditie van Noorderland. Daarnaaast stelt Foto Sipkes uit Groningen een prachtige Bynolyt TX 8x42 HD-verrekijker beschikbaar aan de winnaar van ’t Roegste Kiekje. Van de organisatie van Roege Vogels en Roeg Klassiek krijgt de prijswinnaar een passe-partout voor het festival. Zo’n passe-partout is er ook voor de winnaars van de tweede en derde prijs.

De jury van ’t Roegste Kiekje bestaat uit natuurfotograaf en -gids Wilco van der Laan, filmmaker en fotograaf Ruurd Jelle van der Leij en boswachter Beppie van der Sluijs.

De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdagavond 21 september 2024 in de oude aardappelloods De Woudbloem in het dorp 't Roegwold, voorafgaand aan de vertoning van de film WAD, gemaakt door Van der Leij.

Natuur
  • 't Roegste Kiekje
  • Adobe Stock