Lifestylemagazine over Noord-Nederland

3x Overnachten op grote hoogte

Op deze plekken geniet je gegarandeerd van het beste uitzicht.

3x Overnachten op grote hoogte

De zomer staat voor de deur! De redactie van Noorderland heeft drie bijzondere overnachtingsplekken uitgezocht waar je een vakantie in eigen land kunt beleven. Je vindt ze op grote hoogte; van een historische watertoren tot een knusse boomhut.

Watertoren West in Groningen

Al meer dan 100 jaar geeft Watertoren West een uniek uitzicht op de stad Groningen. Sinds het rijksmonument uit 1912 in 2019 is omgebouwd tot een hotel, kunnen gasten in de luxe hotelappartementen over de daken van de stad uitkijken.

Wat wij mooi vinden is dat de historie van de oude watertoren bewaard is gebleven: neem bijvoorbeeld de kogelgaten uit de Tweede Wereldoorlog die zichtbaar zijn op de toiletten van de zevende verdieping, of de bovenste hotelkamers die de oude watertank nog als muur hebben. Wil je graag een kijkje nemen in dit bijzondere hotel? Hier vind je meer informatie.

Boomhut in Anderen

Midden in de natuur van Anderen staat een bijzondere, grote houten boomhut. Het is voorzien van alle gemakken van een appartement en je kunt er comfortabel overnachten. Bovendien heeft de hut een ruim balkon waar je geniet van een uitzicht op het Drentse landschap.

De boomhut geeft een nostalgisch en knus “hut-gevoel”. Het gebruik van natuurlijke materialen en vooral heel veel hout straalt warmte en gezelligheid uit. Wie alvast binnen wil kijken in deze accommodatie, kan hier meer informatie vinden.

Dakhuis in Harlingen

De voormalige machinekamer van een graanpakhuis aan de Noordijs in Harlingen is omgetoverd tot een mooi appartement. Dit bijzondere dakhuis heeft twee balkons die samen een uniek 360-graden uitzicht over historisch Harlingen en het water geven.

Hier ontdek je meer over deze mooie locatie. Een mix van oud en nieuw doet de geschiedenis van het gebouw eer aan en biedt toch luxe. Met het eenvoudige, lichte interieur kom je hier heerlijk tot rust. Daarnaast ligt het ook nog eens centraal in Harlingen, waar altijd wel iets te doen is!

Leuk logeren
  • Eva Nijman, Karlijn Noordhof, Romy van der Lingen
  • Watertoren West, Boomhut Drenthe, het Dakhuis