Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock
Het aspergeseizoen is weer losgebarsten; hoog tijd dus om met het "witte goud" de keuken in te duiken. TV-bakker Robèrt van Beckhoven deelt daarom bij MAX Vandaag een heerlijk recept voor aspergebroodjes met bechamelsaus. Je hebt er geen ingewikkelde ingrediënten voor nodig én het is makkelijk te maken. Aan de slag!
Ingrediënten:
Voor drie à vier personen
- 1 rol bladerdeeg (ongeveer 40 bij 24 centimeter)
- 6 tot 8 witte asperges (bewaar de schillen)
- 100 milliliter melk
- 75 gram bloem
- 50 gram ei
- 50 gram boter
- 150 milliliter melk
- 100 gram geraspte kaas
- Zout en peper naar smaak
- Fijngehakte peterselie (optioneel)
Zo maak je de aspergebroodjes:
- Ga eerst aan de slag met de saus: schil de asperges en wikkel ze in een vochtige (thee)doek. Leg vervolgens de asperges apart en doe de schillen in een kom met 100 milliliter melk.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
- Pak een steelpannetje en giet daar 150 milliliter melk in. Breng dat aan de kook en voeg de boter toe.
- Haal de pan van het vuur en voeg de bloem toe. Roer het mengsel goed door met een spatel, totdat alle klontjes zijn verdwenen.
- Zet de pan terug op het vuur en roer het mengsel een minuutje goed door.
- Haal de pan dan weer van het vuur en voeg het ei, de peper en het zout toe.
- Verwijder met een zeef de aspergeschillen uit de kom met melk. Voeg daarna de melk toe aan het mengsel in de pan.
- Voeg de geraspte kaas en de peterselie toe aan het mengsel en roer alles goed door.
- Rol vervolgens het bladerdeeg uit en leg het op een rooster. Prik er met een vork een paar gaatjes in.
- Giet de saus die je net hebt gemaakt over het bladerdeeg en leg de asperges erop.
- Bak de aspergesbroodjes gedurende 30 graden in de oven en laat ze vervolgens goed afkoelen voordat je ze serveert.