Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Texel en Friesland uitgeroepen tot de meest gastvrije plekken

En Friesland behoort zelfs wereldwijd bij de top.

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: Booking.com, Adobe Stock

Texel en Friesland zijn door Booking.com uitgeroepen tot de meest gastvrije plekken van Nederland. Recensies op de boekingswebsite zijn lyrisch over de gastvrijheid op het Waddeneiland en in de noordelijke provincie. De dorpen op Texel staan bovenaan in Nederland, terwijl Friesland ook internationaal goede zaken doet.

De titels van 'meest gastvrije steden' en 'meest gastvrije regio's' werden door Booking.com uitgereikt op basis van miljoenen beoordelingen. Gebruikers van het platform waren heel positief over verblijfplaatsen op Texel en in Friesland. Daarbij gaat het niet alleen om hotels en vakantiehuizen, maar ook bed & breakfast-adresjes.

Texel: 'meest gastvrije steden'

Bij de verschillende plaatsen op Texel spreek je misschien eerder van dorpen dan van steden, maar dat neemt niet weg dat Den Burg, De Cocksdorp en De Koog allemaal tot de tien 'meest gastvrije steden' van Nederland behoren. Het grootste Waddeneiland verovert daarmee het lijstje. Niet heel gek, want als bezoeker is er van alles te beleven op Texel.

Lekker uitwaaien op het strand, hoge duinen beklimmen en genieten van het weidse uitzicht: het zijn zaken die bij fanatieke Waddengangers warme gevoelens oproepen. Maar ook een uitje naar Ecomare of op de fiets stappen horen bij Texel, net als het drinken van een Skuumkoppe op een gemoedelijk terrasje in de zon. Lees ook ons artikel met vijf tips voor Texel en doe alvast wat inspiratie op voor je volgende vakantie.

Friesland: 'meest gastvrije regio'

Ook in Friesland mag er een feestje gevierd worden: de provincie van de Elfstedentocht, de Fryske taal en sûkerlatten staat in de top tien van 'meest gastvrije regio's' ter wereld. Daarmee voegt Friesland zich bij een illuster gezelschap met gebieden als het Finse Lapland en Asturië in Spanje.

In Friesland kun je niet alleen heerlijk overnachten in Leeuwarden, maar juist ook heel landelijk verblijven. Trek lekker de natuur in, vaar over de Friese meren of bezoek de culturele hoogtepunten en musea: in Friesland is er voor ieder wat wils.