Lifestylemagazine over Noord-Nederland

3x heerlijk overnachten in Leeuwarden

Deze hotels zijn het bezoeken waard.

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: eigen beeld Post-Plaza, boutique hotel Catshuis en Wannee

Een weekendje in de Friese hoofdstad op de planning? Bij deze hotels in Leeuwarden kun je fijn overnachten! 

Post-Plaza

Slapen in een oud postkantoor? Het kan in de Friese hoofdstad bij hotel Post-Plaza. De rijke historie van dit gebouw komt tot in de kleinste details terug in het interieur, maar het sfeervolle hotel is tegelijkertijd van alle moderne gemakken voorzien. Hier word je goed verzorgd door vriendelijk personeel, zonder overbodige opsmuk, maar wel mét een comfortabel bed en luxe regendouche. Ook voor lekker eten en drinken hoef je het oude postkantoor niet te verlaten: het pand huist een grand café en een eigen koffiebranderij.

Boutique Hotel Catshuis

Gelegen aan de stadsgracht en verscholen achter een historische gevel waarop de naam Catshuis siert, liggen de kamers van het gelijknamige boutique hotel van de familie Bronger. Waar het twee eeuwen terug het woonhuis van de welgestelde familie Cats was, later een politiebureau en brandweerkazerne en daarna jarenlang een populaire discotheek, is het nu een kleinschalig verblijf met royale kamers met in ere herstelde details die je terugbrengen naar de sferen van weleer.

Notiz Hotel

In een eerder artikel tipten we al restaurant Wannee waar je al het lekkers van eigen bodem proeft. Ook heel fijn aan dit restaurant: je kunt er blijven slapen. In een aangrenzend pand zit hotel Notiz gevestigd, waar de beste studenten van Hotel Management School NHL Stenden werkzaam zijn. Het hotel heeft ruime kamers met comfortabele Aupingbedden, waar je heerlijk kunt uitbuiken na een avondje dineren. Het hotel biedt ook arrangementen die een overnachting met een diner en/of ontbijt combineren, of zelfs een vaartochtje over de wateren van Leeuwarden.