Origineel overnachten in Groningen: de leukste adressen op een rij

Van een eeuwenoude poldermolen tot een heuse pipowagen.

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: eigen beeld

Provincie Groningen ontdekken? Tuurlijk, je kunt een hotel of een vakantiehuisje boeken. Maar probeer eens déze originele overnachtingsplekken. Slaap bijvoorbeeld in een pipowagen, een huifkar of in een eeuwenoude poldermolen. Een ervaring om niet snel te vergeten. 


Origineel overnachten Groningen

Slapen in een pipowagen

You gotta slow down, brother. Deze wijze woorden van Douwe Bob komen misschien in je op als je het erf van Boerderij De Klaproos oprijdt. Daar wacht je, in de Groningse regio Westerwolde, een oase van rust op een bijzondere overnachtingsplek: een pipowagen. Hoewel deze accommodatie op vier wielen staat, is het hier juist de bedoeling om even op de rem te trappen en stil te staan. ‘Ik wil dat gasten even de drukte van het alledaagse leven ontvluchten en genieten van de mooie natuur in Westerwolde,’ legt eigenaresse Karin Zwaan uit.

Origineel overnachten Groningen

Op expeditie met de huifkar

In de tent, caravan of in het unieke “stro-hotel”: al jarenlang kun je bij boerderijcamping Hayema Heerd in het Groningse dorp Oldehove overnachten. Sinds kort is er een nieuwe slaapplek aan het rijtje toegevoegd: de huifkar. Deze kan op het kampeerterrein worden geplaatst of juist erbuiten, zodat je in the middle of nowhere op het Groningse platteland slaapt. ‘Een onvergetelijke ervaring!’

Origineel overnachten Groningen

Overnachten in een oude molen

Zij hield van reizen naar unieke plekken, hij had twee rechterhanden. Toen de compleet vervallen molen naast het huis van eigenaren Marline en Derk in de verkoop kwam, creëerden zij daar hun eigen, unieke plek. Vier jaar lang werd er geklust om de oude poldermolen uit 1872 te herstellen en gereed te maken voor gasten. Een flink project, maar met als resultaat een unieke bed & breakfast in Oost-Groningen.


Laatste nieuws