Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lekker in het seizoen: kwarkcake met aardbeien en vlierbloesem

Ideaal voor de zoete trek.

kwarkcake aardbeien vlierbloesem

Met de fruitige recepten van de Friese bakblogger Tessa Couperus lijkt het net alsof je een Franse patisserie binnenstapt. Een zomers gevoel gegarandeerd, bijvoorbeeld met deze overheerlijke kwarkcake met aardbeien en vlierbloesemsiroop. Gemakkelijk te maken en enorm lekker. 

Ingrediënten:

Voor de kwarkcake

  • 150 gr boter
  • 150 gr suiker
  • 3 eieren
  • 250 ml kwark
  • 275 gr bloem
  • 8 gr bakpoeder
  • snufje zout
  • paar el vlierbloesemsiroop

Voor de vulling

  • 100 gr verse aardbeien
  • 70 gr boter
  • 75 gr suiker
  • 50-75 gr vlierbloesemsiroop

Ter decoratie

  • Aardbeien 
  • Optioneel: eetbare bloemetjes 

Zo maak je de kwarkcake:

Cake

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een muffinvorm in.
  2. Mix de boter met de suiker luchtig en voeg de eieren één voor één toe.
  3. Roer de kwark erdoor en spatel dan de bloem, het zout en bakpoeder er voorzichtig doorheen.
  4. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak de muffins in ca. 25 minuten gaar.
  5. Haal de cakejes uit de vorm en prik ze met een prikker in. Verdeel dan de vlierbloesemsiroop erover zodat dit door de cakejes wordt opgenomen terwijl ze nog warm zijn.
  6. Laat de cakejes volledig afkoelen.

Vulling

  1. Snijd de aardbeien in stukjes, pureer ze en laat dit ongeveer tot de helft inkoken. Laat volledig afkoelen.
  2. Mix de boter en suiker tot een wit en romig geheel. Voeg dan in delen de aardbeienpuree toe. Doe dit niet te snel, want dan kan het gaan schiften.
  3. Voeg daarna beetje bij beetje de vlierbloesemsiroop toe. Let er goed op dat de crème niet te vochtig wordt.

Decoreren

  1. Wanneer de cakejes afgekoeld zijn, bestrijk je ze met een flinke dot crème.
  2. Snijd de aardbeien in stukjes en zet ze boven op de crème. 
  3. Decoreer eventueel met wat leuke eetbare bloemetjes. 
Culinair
  • Tessa Couperus
  • Tessa Couperus