Ingrediënten:
- 500 gram bloem
- 16 gram bakpoeder
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 2 theelepels nootmuskaatpoeder
- 2 eetlepels gekonfijte gember
- 200 gram bruine suiker
- 250 gram amandelspijs
- 2 eieren
- 1 citroen
- 500 milliliter melk
- 100 milliliter (heide)honing
- 100 gram geschaafde amandelen
Zo maak je heidekoek:
- Verwarm de oven voor op 160 ºC.
- Meng de bloem, bakpoeder, kaneelpoeder en het nootmuskaatpoeder en suiker. Hak de gekonfijte gember fijn.
- Rasp de citroen boven een kom en meng de amandelspijs met één ei en de citroenrasp. Rol het mengsel uit tot een smalle plak.
- Giet de melk al kloppend bij de bloem en mix tot een gladde substantie. Voeg de honing en gember en één ei toe.
- Vet het cakeblik in, bekleed met bakpapier en schenk de helft van het beslag erin. Verdeel vervolgens de amandelspijs erover en vul aan met de rest van het beslag.
- Bestrooi de bovenkant met de geschaafde amandelen. Bak in circa 1,5 uur gaar. Laat de koek afkoelen.
Culinair
- Hester Oppedijk van Veen - PrinsesHeerlijk Foodstyling
- José van Riele