Lifestylemagazine over Noord-Nederland

18 en 19 december: kleine editie WinterWelVaart

In het weekend vindt een kleinere, coronaproof versie van WinterWelVaart plaats.

WinterWelVaart

Normaliter vindt vlak voor kerst hét winterevenement van Groningen, Zoutkamp en Sappemeer plaats. Helaas kan het dit jaar in Zoutkamp en Sappemeer niet doorgaan maar ondanks de huidige coronamaatregelen is het toch gelukt om op zaterdag 18 en zondag 19 december een kleine editie van WinterWelVaart in Stad te organiseren.

De Verwondering, de Nicolaas Mulerius, de Willem Jacob, de Pelikaan en de Jantje – vijf stoere historische schepen – meren dat weekend aan aan de Hoge der A. Een van de mooiste stukjes in de binnenstad waar alles draait om de ‘A’: het A-Kwartier, de A-Brug, de Astraat en de Akerk. De schepen, de Akerk en het Noordelijk Scheepvaartmuseum (het toekomstige Museum aan de A) zijn een weekend lang podium voor theater, muziek, poëzie, lezingen en workshops, allemaal in het thema ‘trots op de Groninger A’s’. Klinkende namen zoals Eva Waterbolk, Swinder, Them Dirty Dimes en Electropoëzie zorgen voor een gevarieerd, aantrekkelijk en gratis winters programma. Voor kinderen is er het bekende mastklimmen op de Jantje, een theatervoorstelling.

Kijk voor het complete programma en om kaartjes te reserveren op winterwelvaart.nl. Dit jaar is er een beperkt aantal plekken beschikbaar op de schepen en bij de lezingen in het museum. Hiervoor moet je van tevoren een gratis kaartje reserveren. Op vertoon van je coronatoegangsbewijs en je kaartje kun naar binnen.

Uittips
  • WinterWelVaart
  • Knelis / WinterWelVaart