Lifestylemagazine over Noord-Nederland

19 en 20 augustus: Bijzondere excursies bij Borg Verhildersum

Ga vleermuizen spotten of borduren met klei bij Borg Verhildersum.

Borg Verhildersum

Er zijn wel heel bijzondere activiteiten bij Waddenmuseum Borg Verhildersum deze zomer. Wat wordt het? De workshop Borduren met klei op 19 augustus of vleermuizen spotten op 20 augustus? Meedoen aan allebei kan ook, en ook kinderen zijn welkom. Op 21 augustus is er een Streekmarkt, die elke derde zaterdag van de maand gehouden wordt, dus de gebruikelijke hoogtepunten gaan intussen gewoon door.

Borduren met klei

Jazeker, je leest het goed: Borduren met klei! Dat gebeurt op donderdag 19 augustus bij Verhildersum in de Museumboerderij. Tijdens deze workshop, onder leiding van Tjitske Dijkstra en Trusien Löwenthal, maak je een sieraad met FIMO klei. Op een raster van zwarte klei maken deelnemers een afbeelding met kruissteken van klei. Na het bakken ervan neemt iedereen een prachtig sieraad mee naar huis. Voorafgaand aan de workshop is er een rondleiding door de tentoonstelling Voortborduren. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen meedoen aan de workshop.

De workshop begint donderdag 19 augustus om 10.00 uur en is inclusief lunch in Ons Schathoes. Prijs: € 37,50 per persoon. Aanmelden kan tot en met 17 augustus via info@verhildersum.nl.

Film kijken en vleermuizen spotten met een detector

Op vrijdag 20 augustus wordt om 19.30 uur de unieke vleermuisfilm vertoond die is opgenomen op Verhildersum. De film gaat over de vleermuizen die in en bij de borg wonen en toont ook unieke beelden van de geboorte van een vleermuis. Aansluitend verzorgt de Vleermuiswerkgroep Groningen een excursie met detectoren om vleermuizen te spotten op het borgterrein.

Voor deelname aan de workshop dien je je vóór dinsdagavond 17 augustus aan te melden via info@verhildersum.nl. Vermeld bij aanmelding wel nadrukkelijk je e-mailadres en/of telefoonnummer, want bij regen vliegen de vleermuizen niet en gaat de excursie niet door. Nu maar hopen op mooi weer! Kosten voor deelname: volwassenen € 6; kinderen € 3.

Bezoekers zijn welkom vanaf 19.15 uur. De film begint om 19.30 uur in de museumboerderij.

Zaterdag 21 augustus: Streekmarkt

De Streekmarkt op het voorterrein van de borg is niet alleen een goede plek om streekproducten te kopen, maar ook een leuke ontmoetingsplaats. Elke Streekmarkt – die is er iedere derde zaterdag van de maand – zijn er wel weer nieuwe kraamhouders die hun waren aanbieden. Kortom, er is altijd wat te doen bij Verhildersum deze zomer.

Uittips
  • Borg Verhildersum
  • CreativeNature_nl