Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Erwtensoep met een twist: zo maak je pittige snert

Snert is heerlijk, maar soms mag het best wat spannender. Deze pittige variant krijgt extra smaak door kerrie, cayenne en chilivlokken: perfect voor wie van een beetje pit houdt op koude dagen. Laat je verrassen!

Snert

Ingrediënten:

  • 2 liter water
  • 500 gram gedroogde spliterwten
  • 50 gram bladselderij
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 laurierbladeren
  • 2 witte uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 knolselderij
  • 1 prei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel chilivlokken
  • ½ theelepel cayennepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je pittige snert:

  1. Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook.
  2. Pel en snipper de ui, hak de knoflook fijn en verhit de olie in een grote soeppan. Bak de ui en knoflook 2 minuten.
  3. Spoel de spliterwten af en laat uitlekken.
  4. Voeg de kruiden en chilivlokken toe aan de pan en bak ze een minuutje mee. Voeg daarna de bouillon, spliterwten, laurierbladeren en peper en zout toe. Laat de soep afgedekt 45 minuten zachtjes koken.
  5. Snijd intussen de knolselderij en puntpaprika in kleine blokjes, de bladselderij fijn en de prei in dunne ringen.
  6. Voeg de groenten toe aan de soep en laat nog 45 minuten zachtjes koken.
  7. Haal de laurierbladeren uit de soep, breng op smaak met extra peper en zout en serveer warm.
Culinair
  • Jumbo
  • Adobe Stock