Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je een typisch Groningse borrelplank

Lekker snacken, ja! Liefhebber van een goede borrel? Maak eens een echte Groningse borrelplank met streekproducten, zoals Groninger droge worst, eierballen en oudewijvenkoek. Zo zet je in een handomdraai een heerlijke plank op tafel.

Borrelplank

Ingrediënten:

  • Groninger droge worst
  • Groninger mosterd
  • eierballen
  • Groninger Blaarkoppenkaas
  • oudewijvenkoek
  • roomboter
  • Fladderak of Groninger Genever

Tip: Gebruik een mooie, grote borrelplank voor de presentatie. Geen plank in huis? Dan werkt een groot bord of een mooie schaal ook prima.

Zo stel je de borrelplank samen:

  1. Snijd de kaas in blokjes en de droge worst in plakjes. Leg ze op de borrelplank.
  2. Snijd de oudewijvenkoek in plakken, besmeer ze met roomboter en snijd ze vervolgens in reepjes. Voeg ze toe aan de plank.
  3. Frituur de eierballen en snijd ze in vieren. Serveer ze met een schaaltje Groninger mosterd.
  4. Vul de plank aan naar smaak. Denk aan plakjes komkommer, stokbrood met een dip of andere lekkernijen.
  5. Maak de Groningse borrel compleet met een glaasje fladderak of Groninger genever. Proost!
Culinair
  • Adobe Stock