/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2025%2F01%2Faq0yK2osFuxqD71738056912.jpg)
Ingrediënten:
- Groninger droge worst
- Groninger mosterd
- eierballen
- Groninger Blaarkoppenkaas
- oudewijvenkoek
- roomboter
- Fladderak of Groninger Genever
Tip: Gebruik een mooie, grote borrelplank voor de presentatie. Geen plank in huis? Dan werkt een groot bord of een mooie schaal ook prima.
Zo stel je de borrelplank samen:
- Snijd de kaas in blokjes en de droge worst in plakjes. Leg ze op de borrelplank.
- Snijd de oudewijvenkoek in plakken, besmeer ze met roomboter en snijd ze vervolgens in reepjes. Voeg ze toe aan de plank.
- Frituur de eierballen en snijd ze in vieren. Serveer ze met een schaaltje Groninger mosterd.
- Vul de plank aan naar smaak. Denk aan plakjes komkommer, stokbrood met een dip of andere lekkernijen.
- Maak de Groningse borrel compleet met een glaasje fladderak of Groninger genever. Proost!
Culinair
- Adobe Stock