Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je een sneeuwster taart met advocaat

Het is een bekend baksel uit de Nederlandse keuken: de sneeuwster, een heerlijk luchtige taart gevuld met slagroom en advocaat. Met dit recept maak je deze taart gemakkelijk zelf.

Sneeuwster

Sneeuwster

De sneeuwster bestaat uit een luchtige biscuitbodem, gevuld met een romige mascarpone-slagroomvulling en advocaat. De bovenkant van de taart wordt versierd met een stervormige uitsnijding en bestrooid met poedersuiker voor een "sneeuweffect". Een heerlijke taart dus voor in de winter en perfect voor iedereen die van advocaat houdt.

Ingrediënten:

Voor de taart

  • 120 gram suiker
  • 4 eieren
  • 120 gram bloem
  • 1 à 2 eetlepels vanille-extract
  • mespuntje zout
  • beetje boter
  • poedersuiker ter garnering

Voor de vulling

  • 4 à 5 eetlepels advocaat
  • 250 ml slagroom
  • 30 gram suiker
  • 100 gram mascarpone

Zo maak je de sneeuwster:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakvorm in met wat boter.
  2. Pak een kom erbij en klop de eieren op met een mixer. Voeg vervolgens beetje bij beetje de suiker, bloem, het vanille-extract en het mespuntje zout toe. Blijf mixen totdat je een stevig beslag krijgt dat licht van kleur is; van geel naar bijna wit.
  3. Doe het beslag in de bakvorm en zet deze in het midden van de oven. Bak de taart 20 tot 30 minuten. Check of de taart gaar is, bijvoorbeeld met een satéprikker, haal 'm uit de oven en laat 'm volledig afkoelen.
  4. Maak nu de vulling: hiervoor klop je de slagroom luchtig met wat suiker. Klop de mascarpone erdoor tot een stevig mengsel.
  5. Snijd de taart (als-ie volledig is afgekoeld!) horizontaal doormidden en bestrijk de onderste laag met een dikke laag van het mascarpone-slagroommengsel.
  6. Maak vervolgens in het midden een klein "torentje" van de vulling, zodat er een geul ontstaat. Vul deze geul met de advocaat.
  7. Pak de bovenste laag van de taart erbij en snijd deze met een mesje vier keer in, zodat er een soort ster ontstaat. Leg deze bovenste laag terug op de taart en bestrooi alles met een flinke laag poedersuiker voor een winters "sneeuweffect". Geniet ervan!
Culinair
  • Adobe Stock