Ingrediënten:
Voor twee personen
- 180 gram penne
- 125 gram geraspte kaas
- 80 gram droge worst
- 2 tomaten
- 2 knoflooktenen
- 1 broccoli
- 1 prei
- 1 witte ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- ½ theelepel gedroogde oregano
- ½ theelepel gedroogde tijm
- peper en zout naar smaak
Zo maak je een pasta ovenschotel met droge worst:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
- Breng een pan water aan de kook en kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en zet opzij.
- Pel en snipper de ui, hak de knoflook fijn, snijd de prei in ringen en de broccoli in kleine roosjes. Snijd ook de tomaten in blokjes en de droge worst in plakjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de droge worst, ui, knoflook, prei en broccoli met de kruiden. Bak dit 5 minuten en voeg daarna de tomaat toe. Bak nog 2 minuten mee en breng op smaak met peper en zout.
- Meng de groenten en worst door de gekookte pasta, samen met de helft van de geraspte kaas. Schep alles in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas.
- Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 10 minuten, tot de kaas mooi gesmolten en licht goudbruin van kleur is.
Culinair
- Ekomenu
- Adobe Stock