Lifestylemagazine over Noord-Nederland

6x de leukste activiteiten voor dit weekend

Er is aankomende weekend weer genoeg te beleven in Groningen, Drenthe en Friesland. Van een driedaagse brocanteroute tot een boswandeling met livemuziek: je zult je niet vervelen. Waar ga jij naartoe?

Weekend

Brocanteroute Drenthe

Liefhebbers van brocante opgelet: eind oktober is er een speciale Brocante- en Antiekroute – geschikt voor de auto of (elektrische) fiets – uitgestippeld door de provincie Drenthe. Onderweg bezoek je maar liefst 14 aangesloten woonwinkels van enthousiaste brocanteurs die met veel liefde en passie unieke spullen uit binnen- en buitenland hebben verzameld. De winkels hebben elk hun eigen stijl en charme, maar ze hebben één ding gemeen: ze zijn gehuld in een gezellige herfstsfeer – met alvast een voorzichtige knipoog naar kerst. De volledige route en meer informatie vind je op de website van Brocanteroute Drenthe.

Herfstmarkt in Borger

Struin langs talloze kraampjes in een gezellige setting: eind oktober strijkt een herfstmarkt neer in het pittoreske Drentse dorp Borger. In de Torenlaan en op het Marktplein verzamelen tientallen standhouders zich met een divers aanbod: van tweedehands pareltjes tot mooie najaarsdecoratie voor in de tuin en van natuurlijke verzorgingsproducten tot handgemaakte woonaccessoires. Ook staan er kraampjes met lekker eten en drinken, veelal gemaakt van ingrediënten uit de regio. De markt vindt plaats tussen 11.00 en 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

Nacht van de Nacht in het noorden

Licht uit, sterren “aan"! Op zaterdag 26 oktober wordt weer de Nacht van de Nacht georganiseerd, een jaarlijks evenement waarbij aandacht gevraagd wordt voor het belang van donkerte. In het hele land vinden allerlei nachtelijke activiteiten plaats, zoals een avontuurlijke wandeling door het bos of een wadlooptocht bij maanlicht. Op de website van Nacht van de Nacht vind je een volledig overzicht van alle activiteiten bij jou in de buurt.

Taribush Wintertijdfestival in Nationaal Park Dwingelderveld

In het laatste weekend van oktober gaat de wintertijd in. Daar wordt bij stilgestaan op het Taribush Wintertijdfestival op 26 oktober, een intiem en sfeervol festival in Nationaal Park Dwingelderveld. Bezoekers kunnen overdag herfstwandelingen – 10 of 18 kilometer lang – door het park maken. Onderweg genieten ze van livemuziek en warme dranken. Vanaf de namiddag ontvouwt zich een programma vol intieme huiskameroptredens, theatervoorstellingen en kampvuursessies. Daarmee is Taribush een wandelevenement en een muziek- en theaterfestival in één, en dat in de mooie herfstsetting van het Dwingelderveld. Kijk voor meer informatie op de website van het Taribush festival.

De setting voor Magisch Samhain: Bourtange in herfstkleuren. Foto: Adobe Stock

Magisch Samhain in Bourtange

Geesten, piraten en tijdreizigers: ze verschijnen allemaal in Vesting Bourtange tijdens Magisch Samhain, een eeuwenoud feest dat de seizoenswisseling en de cyclus van het leven viert. Tijdens dit evenement op 26 en 27 oktober verandert de Groningse vesting in een magische wereld waarin van alles te beleven valt. Zo staan er overal kraampjes opgesteld en worden er demonstraties en andere activiteiten georganiseerd. Goed om te weten: wie verkleed komt, krijgt korting op de entreeprijs. Kijk voor meer informatie op de website van Bourtange.

Proef de Kunst in Terherne

In het weekend van 26 en 27 oktober vindt de elfde editie plaats van Proef de Kunst, hét kunst- en culinaire evenement van Friesland. Op ruim 40 locaties verspreid over het Friese dorp Terherne kun je kunst bekijken én met een strippenkaart allerlei lekkernijen van de lokale horeca proeven. Ook is er een gevarieerd randprogramma met muziek, theater en creatieve demonstraties. Bij goed weer kun je per boot tussen de locaties heen en weer varen. Het evenement vindt plaats tussen 11.00 en 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

Uittips
  • Adobe Stock