Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je een heerlijke koffie-cheesecake

Geen koffie bij de taart, maar ín de taart. 

koffie-cheesecake

Deze koffie-cheesecake is voor de koffieleuten onder ons. Met een bodem van oreo-koekjes, een romige vulling met koffiesmaak en een topping van chocolade en room valt deze taart zeker in de smaak. Wie niet genoeg van koffie kan krijgen kan er gewoon nog een kopje koffie bij drinken!

Ingrediënten:

  • 20 oreo-koekjes
  • 75 gram boter
  • 3 eetlepels oploskoffie
  • 2 eetlepels heet water
  • 4 bakjes roomkaas
  • 1 kopje suiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 theelepels vanille-extract
  • 4 grote eieren
  • 1 kopje chocoladeschilfers
  • 1 bekertje slagroom
  • optioneel: slagroom en espressobonen

Zo maak je deze koffie-cheesecake:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een springvorm van 22 centimeter in en bedek deze met bakpapier.
  2. Smelt de boter in een steelpannetje en verkruimel ondertussen de oreo-koekjes in een kom.
  3. Meng de oreo-kruimels met de boter, doe het mengsel in de springvorm en druk dit goed aan.
  4. Meng het hete water met de oploskoffie.
  5. Meng in een grote kom de roomkaas, suiker, bloem en vanille tot een glad geheel.
  6. Voeg de eieren en de koffie toe aan het mengsel en mix dit op lage snelheid totdat het goed gemengd is.
  7. Giet het mengsel in de springvorm.
  8. Bak de taart voor ongeveer 60 tot 70 minuten in het midden van de oven, totdat het midden van de taart is uitgehard.
  9. Laat de cheesecake 1 uur afkoelen en snijd met een mes de zijkanten los. Laat de taart dan een nacht in de koelkast staan.
  10. Doe voor de garnering de chocoladeschilfers in een kom. Breng de room in een steelpannetje aan de kook en giet het over de chocolade. Meng dit samen tot een gladde massa en roer de vanille erdoor.
  11. Smeer het roommengsel over de cheesecake. Zet dit nog 1 uur in de koelkast.
  12. Versier de taart eventueel met slagroom en espressobonen.
Culinair
  • Kookfans
  • Adobe Stock