Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Nieuw deze zomer in het Drents-Friese Wold: de Mindwalk

Een bewuste wandeling door de Drents-Friese natuur. 

Mindwalk

Ben je toe aan wat ontspanning zo vlak voor de zomervakantie? Dan is de zogeheten Mindwalk misschien wel iets voor je. Tijdens deze wandeling van Staatsbosbeheer doen deelnemers kalmerende oefeningen, om zo weer tot rust te komen in de natuur van het Drents-Friese Wold.

Tot rust komen

Op donderdag 4 of zondag 14 juli kun je meedoen aan een Mindwalk in het Drents-Friese Wold. Een gecertificeerde trainer laat je dan tijdens een korte wandeling kalmerende oefeningen doen. Door aandachtig te wandelen, bewust te bewegen en te mediteren in de natuur komt je hoofd tot rust.

Het Drents-Friese Wold is een mooie plek om bij te komen van de hectiek van het dagelijks leven. Het natuurgebied is een van de grootste aaneengesloten bosgebieden van Nederland. Je vindt er ook heide, moeras, zandverstuivingen en vennen. Daarnaast valt er nog typisch esdorpenlandschap te zien: dit bestaat uit beekdalen met bloeiende bloemen en bolle akkers rondom dorpen. Het is dus een groot gebied waar je de tijd kunt nemen om te ontspannen.

Praktische informatie

Via de website van Staatsbosbeheer kun je je aanmelden voor de Mindwalk. Deelname voor deze ontspannen wandeling in het Drents-Friese Wold bedraagt €12,50. Let wel op: de wandeling is bedoeld voor volwassen, dus kinderen kunnen niet mee. De Mindwalk vindt zowel op 4 als 14 juli in de avond plaats en heeft Buitencentrum Drents-Friese Wold als startplaats.

Natuur
  • Joke van der Lei, Staatsbosbeheer
  • Adobe Stock