Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Parel op Funda: villa midden in de Friese bossen

Inclusief oprijlaan én een gastenverlijf! 

Parel op Funda

Het is een hobby van velen: Funda afstruinen op zoek naar bijzondere woningen. Niet per se om te kopen, maar gewoon om lekker bij weg te dromen. Dit keer in de spotlights: een villa uit de jaren 70, die midden in de natuur van het Friese Oudemirdum ligt. Als bonus zit er ook nog een tweede huis bij én een heleboel grond.

Villa in Oudemirdum

In het noorden staan regelmatig hele bijzondere huizen te koop, zoals deze droomboerderij in Drenthe, waar we eerder deze maand over schreven, of een huis in het hart van Vesting Bourtange. Sinds kort staat deze villa in Friesland te koop, samen met een bijbehorend atelier in de tuin. Beiden liggen midden in de natuur van Oudemirdum, een bosrijk gebied aan de IJsselmeerkust. Volgens sommigen zelfs 'een van de mooiste plekjes van Friesland'.

Droomplek

Laten we een kijkje dichterbij nemen, want wát een parel is dit. Via een eigen oprijlaan (!) rijd je naar deze woning toe, die verstopt zit tussen de bomen. Vooral natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Ook lijkt het ons de ideale plek om even te ontsnappen aan de alledaagse drukte en weer tot rust te komen.

Jaren 70-stijl

We nemen een kijkje binnen in de villa, die op het eerste gezicht heel modern en strak lijkt maar toch een hele geschiedenis heeft.

Het huis is gebouwd in 1974, en dat valt nog steeds te zien – op een positieve manier. Er zijn veel dingen opgefrist, maar dit huis straalt nog steeds de stijlvolle eenvoud van de jaren 70 uit. Grote ramen, stenen muren, veel hout en grote open ruimtes zijn hier een paar voorbeelden van.

In de woonkamer is de open haard, die midden in de ruimte staat, zo’n typisch detail uit de seventies. Naast de haard staat een grote oranje stoel, ook een kleurige hint naar het bouwjaar van de villa. Zie jij jezelf hier al zitten ’s avonds, met een wijntje bij het vuur?

Houtgebruik

In het hele huis is veel hout gebruikt, bijvoorbeeld in de slaapkamers of in de metershoge entree. Hier is het plafond bekleed met typische houten schroten; nog zo'n mooi detail uit de jaren 70. Ben je nieuwsgierig naar de rest van het huis? Hier vind je alle foto’s op Funda.

Atelier als bonushuis

Een leuke bijkomstigheid van deze villa is dat er nog een extra huis op het terrein staat, compleet met moderne woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. Daar kun je van alles mee doen: het kan bijvoorbeeld gebruikt worden als een gastenverblijf voor familie of B&B, maar ook als een atelier of luxe thuiswerkplek.

Eigen grond

Wie dit huis bekijkt, kan overigens niet om de tuin heen. Die is namelijk enorm: 3,5 hectare. Het huis is dus een mooie vondst voor wie modern wil wonen, maar ook graag de rust en natuur opzoekt.

Deze villa mét bonushuis is alleen niet voor iedereen weggelegd, want er hangt een flinke prijskaart aan: het staat nu voor €2.995.000 k.k. te koop. Maar daar krijg je dus wel twee woningen en een enorm lap grond voor terug.

Huis en tuin
  • Makelaardij Friesland | Qualis
  • Makelaardij Friesland | Qualis