Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Parel op Funda: een droomboerderij in Drenthe

Is dit huis helemaal jouw smaak?

Parel op Funda

Het is een hobby van velen: Funda afstruinen op zoek naar bijzondere woningen. Niet per se om te kopen, maar gewoon om lekker bij weg te dromen. Dit keer in de spotlights: een woonboerderij uit 1900 die er vanbuiten nog origineel uitziet, maar vanbinnen helemaal gemoderniseerd is.

Terug in de tijd

Wie het erf van deze woonboerderij betreedt, zal de rust van de omgeving ongetwijfeld voelen. De woning ligt in Taarlo, een historisch Drents dorp aan de rand van Nationaal Park Drentsche Aa. De oprit van het huis bestaat uit oude keien en klinkers, en de muren van de schuur zijn met hout bekleed. Het lijkt bijna alsof de tijd hier een eeuw stil heeft gestaan.

Moderne stijl

Toch is niets minder waar. Wanneer je de de boerderij binnenstapt valt de moderne stijl meteen op: strakke muren en een eenvoudige inrichting voeren hier de boventoon. De boerderij is het afgelopen decennia flink verbouwd. Zo vind je er nu een luxe en ruime woonkamer en een – bijna jaloersmakend – grote leefkeuken. Het is daarnaast bijzonder dat de boerderij zo goed is geïsoleerd: met energielabel A onderscheidt-ie zich van andere boerderijen. Wil je graag meer zien van het interieur? Hier vind je alle foto’s op Funda.

Oude details

Naast moderne aspecten zijn er ook oude details te vinden in het huis. De originele gebinten zijn overal nog zichtbaar en de werkkamer biedt een terugblik op hoe de boerderij vroeger was: hier bevinden zich nog bedstedes. Daarnaast vind je in een van de schuren een landelijke ruimte met veel hout én een podium. Boven dit zogeheten “Burgtheater” hangen spotlights: hoe leuk zou het zijn om hier een feestje te geven?

Rondom het huis vind je allerlei zitplekjes en een overdekt zitgedeelte. Naast het uitzicht op de tuin en het Drentse landschap, kijk je natuurlijk ook uit op de historische buitenkant van de woonboerderij. Liefhebbers van dit huis moeten wel diep in de buidel tasten: het staat nu voor €1.545.000 k.k. te koop.

Cultuur
  • Romy van der Lingen
  • Verver Jet Winters Makelaars