Dit recept voor roerei is een variatie op roerei zoals je het al kent. Het verschil zit ‘m in de techniek: je klutst de eieren pas tijdens het verhitten en voegt de boter later pas toe. Het recept is niet moeilijk om te maken, maar je hebt er wel even wat geduld voor nodig. Gordon Ramsay creëerde dit roerei à la chef en het is zeker het proberen waard.
Ingrediënten:
- 6 eieren
- 3 klontjes roomboter
- 1 flinke eetlepel crème fraîche
- handje peterselie
- snuf zout
Bekijk ook
Dit wil je proberen: Groninger wentelteefjes | Noorderland
Heerlijk als ontbijt of lunch.
Zo maak je het roerei:
- Je begint met koude eieren. In plaats van ze eerst te klutsen, breek je de eieren rechtstreeks in een koud steelpannetje.
- Voeg hier drie klontjes boter aan toe; doe dit op gevoel.
- Zet het pannetje op hoog vuur en begin met het roeren van de eieren. Blijf voortdurend roeren en schraap de zijkanten en de onderkant van het pannetje goed af.
- Doe dit voor 30 seconden op het vuur. Vervolgens haal je het pannetje van het vuur en blijf je voor 30 seconden goed roeren. Dit voorkomt het te snel garen van de eieren. Herhaal dit proces continu, dus: op het vuur voor 30 seconden, van het vuur voor 30 seconden. Ga zo door.
- Zodra de eieren een stevigere textuur hebben, voeg je een lepel crème fraîche toe. Roer dit door de eieren heen.
- Doe het vuur uit en kruid de eieren met zout, peper en peterselie. Roer nog een aantal keer door.
- Serveer de eieren met een sneetje brood.
Culinair
- Kookfans
- Adobe Stock