Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Met deze 6 tips blijven je bloemen langer mooi

Ken jij de vierde tip al?

Bloemen vers

Heerlijk, zo'n vers boeket met bloemen op tafel! Helaas kun je er niet eindeloos van genieten, maar gelukkig zijn er wat handige tips en trucs om ze alsnog langer mooi te houden.

1. Koop de juiste bos

Een inkoppertje, maar wel een belangrijke: kijk bij aanschaf goed naar de bloemen en kies een bos uit waarvan de knoppen nog dicht zijn. Deze moeten nog uitkomen, en hebben dus een langere levensduur dan bossen waarvan de knoppen al open zijn.

2. Snijd de stelen af

Om ervoor te zorgen dat je bloemen goed water kunnen opnemen moet je de stelen schuin afsnijden. Doe dit thuis meteen voor je ze in de vaas zet. Na een paar dagen kun je nog een klein stukje extra afsnijden, zodat water opnemen nóg een stukje makkelijker wordt.

3. Gebruik een schone vaas en plantenvoeding

Zet bij thuiskomst je bloemen meteen in een schone vaas met lauwwarm water. Meestal zit er een zakje plantenvoeding bij je boeket, die roer je even goed door het water voor je de bloemen erin zet. Mocht er geen plantenvoeding bij zitten, dan kun je ook een klein beetje frisdrank aan het water toevoegen. Ja, heus!

4. Voeg een drupje chloor toe

Geen frisdrank in huis? Dan kan een klein druppeltje chloor ook. De chloor zorgt er namelijk voor dat bacteriën geen kans krijgen in het water. Hierdoor blijft je bos bloemen vaak langer mooi.

5. Ververs het water

De bloemen kunnen hun blaadjes verliezen. Laat die niet in het water drijven, want dan gaan ze rotten. En die bacteriën zorgen ervoor dat de bloemen sneller verwelken. Ververs het water daarom vaak.

6. Kies de juiste plek

Houd rekening met de plek waarop je de vaas met bloemen zet. Te dicht bij de kachel, in fel zonlicht of op de tocht zal je bloemen geen goed doen. En verrassend genoeg is het ook verstandig om de fruitschaal uit de buurt te houden. Fruit kan ervoor zorgen dat je boeket sneller verwelkt door het gas dat ze produceren.

Natuur
  • Tips en Weetjes
  • Adobe Stock