Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Lekker warm en vullend: quiche met champignons en Friese kaas

Een overheerlijke taart met een Friese twist.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op: Kookfans
Homemade mushroom pie

Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock

Tijdens de koude winter genieten we misschien wel het meest van een heerlijk warme maaltijd. Natuurlijk kun je in de keuken dan gaan voor een oude bekende, zoals stamppot boerenkool met gehaktballen of een goed gevulde kom met snertDoe het eens anders: met dit recept voor een verrukkelijke quiche met champignons en kaas uit Friesland gaat iedereen aan tafel geheid genieten.

Ingrediënten:

  • 280 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 170 gram koude boter (in blokjes)
  • 5 eetlepels koud water
  • 250 gram champignons
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 15 gram boter
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 3 eieren
  • 240 milliliter slagroom
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • Snufje zout en peper
  • 60 gram kaas om te smelten (bijvoorbeeld Jonge Fryske)

Zo maak je de bodem van de quiche: