Lekker opwarmen: warme chocolademelk met rode wijn

Het ultieme winterdrankje.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op:Thrive Market

Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock

Brrr, wat is het koud! Warm op deze koude winterdagen weer lekker op met dit gemakkelijke, maar smaakvolle recept. Door een scheutje rode wijn aan de warme chocolademelk toe te voegen, krijgt dit winterse drankje een heerlijke upgrade. Weer eens wat anders dan de traditionele warme choco of glühwein! 


Ingrediënten:

voor twee porties

  • 360 milliliter (amandel)melk
  • 2 zakjes voor warme chocolademelkmix
  • Snufje cayennepeper
  • 85 gram pure chocoladedruppels
  • 60 milliliter rode wijn (het liefst een stevige rode wijn, bijvoorbeeld Cabernet-Sauvignon)
  • Marshmallows (optioneel)
  • Geschaafde chocolade (optioneel)

Zo maak je warme chocolademelk met rode wijn:

  • Giet de (amandel)melk in een pannetje en zet op het vuur.
  • Voeg daarna 2 zakjes met warme chocolademelk toe aan de pan.
  • Voeg daarna een snufje cayennepeper en de chocoladedruppels toe.
  • Roer vervolgens alles goed door elkaar met een garde.
  • Pak twee mokken erbij en giet hier de warme chocolademelk in. Vul de mok voor de helft.
  • Giet daarna de rode wijn in de mokken. Roer dit goed door met een lepeltje.
  • Strooi dan wat marshmallows in de mokken en strooi er als kers op de taart wat geschaafde chocolade overheen. Genieten maar!


Laatste nieuws