Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock
Het is een klassieker uit de Hollandse keuken: hachee. Met dit handige basisrecept – en met een beetje liefde en geduld – kan iedereen heerlijk kruidige en malse hachee maken. Aan de slag!Â
Ingrediënten:
- 5 uien
- 50 gram boter
- 600 gram hacheevlees
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepel bloem
- 1 runderbouillonblokje met 1/2 liter heet water
- 2 eetlepel azijn
- 1 theelepel suiker
- 2 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock Ken je blote billetjes in het gras nog? Deze klassieker vindt z’n oorsprong in Groningen en mag daarom niet op noorderland.nl ontbreken. Door de witte bonen en de snijbonen lijkt deze stamppot precies op wat de naam doet vermoeden: blote billetjes in het gras! Met dit recept maak je […]
Blote billetjes in het gras: zo maak je deze klassieker van vroeger
Zo maak je de hachee:
- Snijd de ui in stukken en smelt de boter in een braadpan. Braad het vlees onder constant roeren aan.
- Voeg na 2 minuten de gesneden ui toe. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper naar smaak.
- Bestuif het mengsel met wat bloem en roer dat vervolgens goed erdoorheen.
- Verkruimel vervolgens het bouillonblokje boven het vlees en voeg daarna een halve liter heet water toe. Het vlees moet nét onder het water komen te staan.
- Voeg dan de suiker, azijn, laurierblaadjes en kruidnagels toe en breng het langzaam aan de kook.
- Doe de deksel schuin op de pan en laat het geheel zo’n drie uur lang sudderen op laag vuur.
- Serveer de kruidige hachee bijvoorbeeld met groenten, rijst of aardappelen. Geniet ervan!