Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Op en top genieten: zo bereid je de allerlekkerste stoofpeertjes

Zo maak je deze klassieker het best.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op: Allerhande
Tasty and delicious food concept - pear in wine

Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock

Deze periode is dé tijd om weer stoofperen te eten. Met dit recept maak je die gemakkelijk zelf. Scheutje rode wijn erbij, en wat kaneel en kruidnagel, en genieten maar! Gebruik bij voorkeur Gieser Wildeman-stoofperen. Deze worden namelijk lekker zoet van smaak en rood van kleur. Aan de slag!

Ingrediënten:

voor ongeveer vier personen

  • 1 kilo peren (Gieser Wildeman)
  • 250 milliliter soepele rode wijn (of druivensap)
  • 75 gram suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 citroen
  • Optioneel: 4 kruidnagels
  • Optioneel: 1 laurierblaadje

Zo maak je de lekkerste stoofperen:

  1. Boen de citroen schoon onder koud stromend water. Snijd vervolgens 3 reepjes van de gele schil van de citroen af.
  2. Schil de peren, maar laat de steeltjes eraan zitten. Doe ze vervolgens in de pan en voeg de wijn of druivensap toe.
  3. Doe de citroenreepjes, suiker en het kaneelstokje bij de peren in de pan en breng het aan de kook. Als je houdt van een kruidige smaak voeg dan ook de kruidnagels en het laurierblaadje toe.
  4. Laat de stoofpeertjes ongeveer een uur stoven op laag vuur en laat ze vervolgens afkoelen. Serveren maar!