Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Snel maar heerlijk: zo maak je appeltaart uit de airfryer

Ideaal als je weinig tijd hebt, maar wél iets lekkers op tafel wil toveren.

Versunkener Apfelkuchen

Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock

Een keukenapparaat dat uit veel Nederlandse huishoudens niet meer weg te denken is: de airfryer. Je kunt ermee heerlijke broden en aardappeltjes bereiden, maar wist je dat je er ook taarten in kunt bakken? Noorderland ging aan de slag met dit gemakkelijke recept voor een appeltaart. Even bereiden, in de airfryer doen en genieten maar. Snel én ongelooflijk lekker. 

Ingrediënten:

  • 1 verpakking mix voor appeltaart (bijvoorbeeld van Koopmans)
  • 75 gram rozijnen
  • 175 gram roomboter of margarine (op kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • 1 kilo appels (Goudreinet of Elstar)
  • 20 gram suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • Optioneel: Licor 43
  • Optioneel: slagroom

Zo maak je appeltaart uit de airfryer:

  1. Doe de rozijnen in een kommetje en giet er eventueel Licor 43 overheen totdat alle rozijnen bedekt zijn. Laat 20 minuten wellen (deze stap kun je overslaan als geen Licor 43 gebruikt).
  2. Schil de appels en snijd deze in stukjes. Voeg het kaneel en de suiker toe aan de appels en meng goed. Roer vervolgens ook de rozijnen door de appelstukjes.
  3. Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking: klop de boter zacht en meng dit met de mix en een ei.
  4. Neem een kleine, ronde springvorm die in jouw airfryermandje past. Vet in en verdeel twee derde van het deeg over de bodem en de randen.
  5. Vul de springvorm met het appelmengsel en druk stevig aan.
  6. Rol eventueel strengen van het overgebleven deeg en leg deze kruisgewijs over de bovenkant van de taart.
  7. Bak de appeltaart 50 minuten op 160 graden in de airfryer.
  8. Laat de taart even afkoelen in de springvorm voordat je 'm aansnijdt. Serveer de appeltaart eventueel met een toefje slagroom.