Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zo maak je de favoriete stamppot van André van Duin

Deze variant eet de Heel Holland Bakt-presentator het liefst.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op: Bron: MAX Vandaag, Janny van der Heijden
Fresh brussels sprouts

Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock

Vorig jaar maakte het televisieprogramma Tijd voor MAX een speciale uitzending ter ere van Andrés verjaardag. Dankzij programma’s als Denkend aan Holland en Heel Holland Bakt zijn André en Janny van der Heijden onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dus als er iemand is die weet waarmee je André blij maakt, dan is het Janny wel. Ze was daarom te gast in het programma om Van Duins lievelingseten te maken, namelijk: spruitjesstamppot met spekjes en rookworst. Met dit recept maak je deze favoriet gemakkelijk zelf. Koks klaar? Stampen maar! 

Ingrediënten:

  • 1 kilo aardappels
  • 500 gram spruitjes
  • Snufje zout
  • Snufje peper
  • Scheutje melk
  • Klontje boter
  • Spekjes
  • 1 (verse) rookworst
  • Mosterd naar smaak

Zo maak je de favoriete stamppot van André van Duin:

  1. Schil de aardappels en kook ze met een snufje zout.
  2. Maak vervolgens de spruitjes goed schoon en snijd ze in vieren.
  3. Kook de spruitjes beetgaar.
  4. Bak in de tussentijd de spekjes uit en warm de rookworst op.
  5. Giet de aardappels af zodra ze gaar zijn en stoom ze kort droog.
  6. Stamp vervolgens de aardappels fijn en maak met een scheutje melk en een beetje boter er een stevige puree van.
  7. Giet de spruitjes af en stamp ze door de aardappels.
  8. Breng daarna de spruitjesstamppot op smaak met mosterd en wat peper en zout en meng de helft van de spekjes erdoorheen.
  9. Serveer de overige spekjes en de rookworst er apart bij. Geniet ervan!