Overnachten aan de Waddenkust: 5 favoriete adressen

Lekker uitwaaien kan óók op het vasteland.

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: eigen beeld accommodaties 

Overnachten op de Waddeneilanden is natuurlijk fantastisch: je kunt er heerlijk uitwaaien en genieten van de natuur. Maar laten we het Waddengebied op het vasteland niet vergeten. Ook daar kun je een heerlijk weekendje weg – of een week vakantie – beleven, inclusief dat heerlijke “waddengevoel” natuurlijk. We zetten onze favoriete accommodaties aan de Waddenkust voor je op een rij. 


Overnachten Waddenkust

Het Werkmanshuisje

Voor een uitje naar het Waddengebied hoef je niet per se de boot niet te pakken. Op het vasteland van dit gebied vind je het idyllische dorpje Burdaard waar je, onder toeziend oog van de hoogste molen van Friesland, met zijn tweeën – of heerlijk alleen! – weer helemaal tot jezelf komt in het Werkmanshuisje, een oude arbeiderswoning vol oude en knusse plekjes.  

It Dreamlân

‘Een eiland midden in de natuur,’ zo omschrijft eigenaar Minke Schouten It Dreamlân. Ga aan de rand van dit luxe kampeerterrein staan en kijk 360 graden om je heen; je ziet niks anders dan puur natuur in dit unieke Waddengebied. Bij It Dreamlân vind je kampeerplekken, vakantiehuisjes, groepsaccommodaties én luxe trekkershutten: duurzaam huisjes die van alle gemakken zijn voorzien, maar wel het gevoel van kamperen geven.

Overnachten Waddenkust

Zee van Tijd

Wie nog denkt dat Holwerd alleen maar een plek is om de boot naar Ameland te pakken, zal zijn ideeën moeten bijstellen. Met de komst van hotel-restaurant Zee van Tijd in het dorp kun je namelijk ook aan wal heerlijk slapen, ontbijten, borrelen en dineren. En dat alles onder één dak dus!

Overnachten Waddenkust

Het Dakhuis

Terwijl je de houten trappen van het voormalig graanpakhuis aan de Noordijs in havenstad Harlingen oploopt, vraag je je even af waar je heen wordt geleid. Maar dan is daar – bijna letterlijk – het licht aan het eind van de tunnel: bij het openen van de deur naar vakantieappartement Het Dakhuis lacht het licht je tegemoet. In deze voormalige machinekamer, uitkijkend over historisch Harlingen en de Waddenzee, dompel je jezelf onder in een heerlijke mix van oud en nieuw.

Fint

Verborgen in de Groningse bossen en aan de rand van Nationaal Park Lauwersmeer, waar vroeger het zoete en zoute water samenkwamen: vakantiehuis Fint in Lauwersoog heeft alle ingrediënten in huis voor een geslaagd verblijf. Deze leuke jaren 70-woning vind je op het kleinschalige en particuliere vakantiepark Robbenoort, dicht bij de haven van Lauwersoog. ‘Je vindt bij het meer, de zee en het bos veel rust, maar je voelt tegelijkertijd ook de bedrijvigheid van de haven. Een prachtige combi!’, vertelt eigenaar Holke Looijenga enthousiast.


Laatste nieuws