Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Op pad in Appingedam: 5x onze favoriete adressen

Ideaal voor een dagje sightseeing.

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: Adobe Stock, Tjeerd Visser

In Appingedam valt altijd iets te beleven. Niet voor niets riep de redactie van Noorderland vorig jaar het eeuwenoude stadje uit tot de Mooiste Plaats van Noord-Nederland 2023. Hoog tijd dus voor een verkenning in deze prachtige Groningse plaats. Wij sommen de leukste adressen en (uit)tips voor je op. 

De Basiliek 

Genieten van goed eten op een bijzondere locatie. Dat kan bij De Basiliek, gehuisvest in de voormalige Sint-Nicolaaskerk van Appingedam. Te midden van deze historie geniet je van heerlijke gerechten, met veel lokale invloeden, samengesteld door de enthousiaste keukenbrigade. 

B&B De Vijgenhof 

Een unieke plek om te overnachten vind je bij B&B De Vijgenhof, gevestigd in de voormalig joodse sjoel van Appingedam, de oudste synagoge van het noorden.

Museum Møhlmann

Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Møhlman, een particulier museum voor realistische en figuratieve kunst. Het museum bestaat dit jaar maar liefst 25 jaar; nog een extra reden dus om er ’ns een bezoekje aan te brengen. Let wel: het museum is in 2024 tijdelijk gesloten wegens aardbevingsschade.

Museum Møhlmann

’t Gouden Appeltje

Wie tijdens een dagje struinen en sightseeing zin heeft in iets lekkers kan naar ’t Gouden Appeltje, gevestigd in een statig pand uit de 17de eeuw. Dé plek voor lekkere appeltaart – met slagroom! – en een kopje koffie. 

Paviljoen Overdiep

De ideale plek bij mooi weer! Deze gezellige brasserie ligt namelijk aan het water. In de zomer geniet je op het terras van alle reuring en natuurlijk van het lekkere eten, van lunch tot avondhap (en alles wat daar tussen zit).