Aan de slag: zo maak je de tuin klaar voor de lente

We delen zes handige tips.

Tekst: Tips en Weetjes | Foto: Adobe Stock

Het is voorjaar! We kunnen straks weer genieten voor de eerste warme zonnestralen en mooie voorjaarsbloeiers in de tuin. Maar voordat het zover is, is het verstandig om je tuin alvast lenteklaar te maken. Wij vertellen je hoe je dat kunt doen.


Ruim de boel op

Het klinkt zo logisch, maar het moet wel gebeuren: de boel opruimen. Verwijder bijvoorbeeld oude bladeren en takken die de afgelopen tijd door de wind in je tuin terecht zijn gekomen. En ook niet onbelangrijk: verwijder het onkruid.

Verwijder groene aanslag

Ook de tegels kunnen wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Verwijder groene aanslag door vijf eetlepels soda en vijf eetlepels groene zeep te mengen in een emmer met 10 liter water. Gooi daarna het water over je tegels. Laat het even intrekken en vervolgens kun je de groene aanslag zonder moeite wegvegen. 

Pak de snoeischaar erbij

Een tijdrovende klus, maar wel een hele belangrijke: het snoeien van je struiken, bomen of planten. Door deze op het juiste moment te snoeien of te knippen, bevorder je nieuwe groei en krijg je er dus vaak een volle bos voor terug. Zo kun je er lang(er) van genieten.

Zaai en plant

Tijd voor wat kleur! Bloemen en planten zorgen altijd voor een heerlijk lentegevoel. Haal daarom een paar nieuwe planten en bloembollen en/of-zaadjes bij een tuincentrum of je lokale bloemist. 

Onderhoud je gazon

Heb je gras in de tuin? Dan is het belangrijk dat je er na de winter extra aandacht aan besteedt. Zaai bijvoorbeeld extra gras bij of schaf graszoden aan om kale plekken weer op te vullen. Ook is het belangrijk om in het voorjaar het gazon te bemesten en er kalk over te strooien. 

Haal het tuinmeubilair weer tevoorschijn

Je wil natuurlijk niet alleen maar in je tuin werken, maar er ook in tot rust kunnen komen. Haal daarom alvast de tuinmeubelen tevoorschijn en maak ze weer schoon voor een nieuw en fris tuinseizoen. 


Laatste nieuws