Denk je aan Sinterklaas, dan denk je al gauw aan pepernoten. Duik – bijvoorbeeld gezellig samen met de (klein)kinderen – de keuken in en maak zelf deze typisch Nederlandse lekkernij! We delen graag het recept met je.
Benodigdheden:
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 150 gr ongezouten roomboter
- 125 gr donkere basterdsuiker
- 50 ml halfvolle melk
- 2 el speculaaskruiden
- mespuntje zout
- keukenmachine of mixer met deeghaken (of kleed met de hand)
- vershoudfolie
- bakpapier
Werkwijze:
- Kneed het zelfrijzend bakmeel, de boter, basterdsuiker, speculaaskruiden en het zout door elkaar.
- Voeg vervolgens, lepel voor lepel, de melk toe. Zorg ervoor dat het een soepel deeg wordt.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol van het deeg kleine balletjes. Leg deze op een bakplaat (bekleed met bakpapier) en druk de balletjes een klein beetje plat.
- Zet de bakplaat met balletjes in de oven en bak ze in ongeveer 10 tot 15 minuten bruin en gaar. Laat ze daarna 15 minuten afkoelen en knapperig worden.
Culinair
- iStock