Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Vrijdag 15 oktober: Pracht en praal van de Italiaanse meerkorigheid

Het Luthers Bach Ensemble geeft tijdens dit concert een geheel eigen draai aan het thema Grootse Meerstemmigheid.

Aa-kerk

Na een rust van bijna twee jaar speelt het Luthers Bach Ensemble weer in de Der Aa-kerk in het centrum van Groningen. In het imposante bouwwerk dat in 1495 werd geopend, raak je gegarandeerd onder de indruk van onder andere klanken van het orgel, blazers en solisten in Pracht en Praal van de Italiaanse meerkorigheid.

Het belooft een heerlijke verrassing van het Luthers Bach Ensemble te worden, dat een geheel eigen draai geeft aan het thema Grootse Meerstemmigheid. In een combinatie met orgel, continuo, twee solisten en het Ensemble Copper & Zink speelt het gezelschap verspreid in de ruimte van de Der Aa-kerk werken van o.a. Gabrieli, Monteverdi, Praetorius en Sweelinck. Een grote rol is weggelegd voor het splinternieuwe Castello Consort-orgel, een verplaatsbaar orgel in middentoonstemming naar 17de-eeuws voorbeeld. Verder zul je tijdens deze avond ook de gerenommeerde vocale solisten Kristen Witmer (sopraan) en Jasper Dijkstra (tenor) horen.

Praktische informatie

Datum en tijd: vrijdag 15 oktober, 20.00u
Plaats: Der Aa-kerk, Groningen

Dit concert is onderdeel van het Schnitgerfestival, dat van 14 t/m 17 oktober plaatsvindt. Voor het complete programma en voorverkoop zie:
www.luthersbachensemble.nl en www.schnitgerfestival.nl

Uittips
  • Luthers Bach Ensemble
  • rik_de_groot/iStock