Lifestylemagazine over Noord-Nederland

13 t/m 17 maart: Festival Jong Talent op Schiermonnikoog

Dit jaar is het festival volledig online te volgen.

Schiermonnikoog

Vanwege de huidige coronamaatregelen vindt de tiende editie van Festival Jong Talent op Schiermonnikoog geheel online plaats. Van 13 t/m 17 maart 2021 kun je via Schier Online genieten van concerten, masterclasses, muziekvideo’s en portretten van jonge musici.

De afgelopen negen jaar reisden honderden toptalenten uit binnen- en buitenland naar Schiermonnikoog voor een optreden op Festival Jong Talent. De editie van 2021 wordt echter een bijzondere: het festival bestaat 10 jaar en viert dit in ‘coronatijd’ geheel online. Het programma is uitgebreid met extra concerten en programmaonderdelen, zodat de thuisblijver niets hoeft te missen.

Het onlineprogramma bestaat onder andere uit verschillende livestreamconcerten van toonaangevende jonge musici, zoals cellist Wytske Holtrop en sopraan Laetitia Gerards. Daarnaast worden er online masterclasses georganiseerd en kun je genieten van unieke muziekvideo’s tegen het betoverende decor van Schiermonnikoog. Zo neemt festivalreporter Herman je mee over het eiland.

Festival Jong Talent is het jonge broertje van het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, dat jaarlijks begin oktober plaatsheeft. Ga voor meer info en het volledige programma naar www.schiermonnikoogfestival.nl.

Uittips
  • Festival Jong Talent 
  • Openingsfoto: Foppe Schut