Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Princessehof publiceert online concertreeks 'Miniaturen van muziek en beeldende kunst'

Klassieke muziekliefhebbers halen hun hart op bij de nieuwste serie Miniaturen van Het Princessehof, waarin M.C. Escher centraal staat.

Princessehof

Het Princessehof in Leeuwarden, geboortehuis van de wereldberoemde graficus M.C. Escher, is het decor voor een bijzonder project. In de concertreeks Miniaturen van muziek en beeldende kunst worden kunstwerken aan muzikale thema’s verbonden. Klassieke muziekliefhebbers halen hun hart op bij de nieuwste serie Miniaturen, waarin M.C. Escher centraal staat.

In vier video’s brengen musici intieme concertstukken van o.a. J.S. Bach ten gehore, met Escher en zijn geboortehuis als inspiratiebron. De eerste twee afleveringen zijn te bekijken via www.princessehof.nl/miniaturen. Op 1 en 8 januari 2021 volgende laatste twee.

Miniaturen is een initiatief van violiste en artistiek leider Tosca Opdam en bestaat uit een reeks korte online concerten. Iedere miniatuur duurt ca. 10 minuten, ingeleid door Eline van den Berg, conservator van het Princessehof en initiatiefnemer en violist Tosca Opdam. De muziek wordt verzorgd in wisselende samenstelling door Opdam, altviolist Dana Zemstov, harpist Petra van der Heide, contrabassist James Oesi en accordeonist Vincent van Amsterdam. In de eerste van de vierdelige concertserie brengen de musici Nr. 1,4,6,15,8 from two part inventions van J.S. Bach ten gehore vanuit de paleiszaal van het Princessehof. Geniet in de andere drie video’s van diverse stukken van o.a. F. Kreisler, W.A. Mozart, Bartók en Berio. Prachtige werken met het Princessehof als luisterrijk decor. En dit alles vanuit het gemak van uw eigen woonkamer. Kijk voor het volledige repertoire op de website van het museum.

Uittips
  • Keramiekmuseum Princessehof
  • Eline van den Berg