Lifestylemagazine over Noord-Nederland

De oude meesters in een nieuw jasje in het Fries Scheepvaartmuseum

De oude meesters in een modern jasje in het Fries Scheepvaartmuseum: dat is de stijl van fotograaf Jenny Boot. In de solo-expositie 'Boot is back!'

expositie

De oude meesters in een modern jasje: dat is de stijl van fotograaf Jenny Boot. In de solo-expositie 'Boot is back!' in het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek stelt ze 15 prachtige foto's tentoon.

Jenny Boot is terug in Sneek. En hoe! Voor het eerst exposeert de kunstfotografe haar werk solo in een museum. En waar kan dat beter dan in haar geboortestad Sneek? In het Fries Scheepvaart Museum zijn 15 bijzondere foto’s te zien, de meeste geïnspireerd op de schilderijen van de oude meesters uit de 17de , 18de en 19de eeuw. Zo maakte ze bijvoorbeeld Last potato supper, een eigentijdse versie van De aardappeleters van Vincent van Gogh.

Speciaal voor deze tentoonstelling maakte ze na een bezoek aan het museum, een aantal werken. Een daarvan is Fiebe. “Ik heb rondgelopen in het museum en zag bij de trappen naar de stijlkamers het portret van Klaeske Willems Bootsma” vertelt Boot. “Die vlechtjes, de witte kraag en het kant – je ziet het allemaal terug in Fiebe. Maar bij het maken van de foto had ik het schilderij niet in gedachten, het is onbewust blijven hangen.”

De expositie Boot is back! Kunstfotografie van Jenny Boot is van 5 september tot en met 1 november 2020 te zien in het Fries Scheepvaart Museum, en wordt mede mogelijk gemaakt door de stichting Old Burger Weeshuis Sneek. Het is de eerste in een reeks van kunstfotografietentoonstellingen die het museum de komende jaren wil gaan houden.

Het Fries Scheepvaart Museum aan het Kleinzand 16 in Sneek is open van maandag tot en met zaterdag van 10.00-17.00 uur en op zondag van 12.00-17.00 uur. Op regenachtige dagen is het aan te raden om vooraf een kaartje te reserveren op: www.friesscheepvaartmuseum.nl.