Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Het nieuwste nummer van Noorderland is nu te koop!

Ontdek in dit nieuwe nummer al het goeds dat van onze eigen bodem komt.

Noorderland 6 2020

Even geen Portugal, Kroatië of Amerika: door het coronavirus bleven we deze zomer meer in eigen land. Maar of dat nou zo’n ramp was? Tuurlijk, we moesten de maatregelen van het RIVM naleven, genoeg afstand houden en daardoor een stukje van onze vrijheid inleveren (dat uiteraard ten goede kwam aan onze gezondheid). Maar als je het van de positieve kant bekijkt, heeft het virus ook onze ogen geopend en ons laten inzien dat ons eigen land genoeg mooie plekken heeft (maar dat wisten wij natuurlijk allang!).

Zo was de redactie van Noorderland deze zomer op Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog te vinden. En dagjes uit? Die werden er ook genoeg gemaakt. Zo gingen de redactieleden regelmatig wandelen in de Drentse bossen, een visje halen in Zoutkamp of varen op Friese wateren.

Zo beleefden wij – ondanks alles – een fantastische zomer. En dat niet alleen: het leverde ook enorm veel inspiratie op voor het nummer dat nu voor je ligt. In deze nieuwe editie brengen we namelijk een ode aan al het moois dat van onze eigen bodem komt, en dat mag best eens uitgebreid in het zonnetje worden gezet. Zo proefden we in het Groningse Westerkwartier bier dat op ambachtelijke wijze wordt gemaakt, namen we een kijkje in een heuse “zeepfabriek” in Friesland en gingen we met de knapzak op pad in Drenthe. Ook spraken we met Redmond O’Hanlon, de bekende Britse schrijver die op Drentse bodem neergestreken is. En hij is niet de enige die het geluk vond in Noord-Nederland: ook zangeres Nynke Laverman is trots op haar Friese roots en laat dat in haar werk veelvuldig zien. Je leest het bijzondere interview met Nynke op pagina 28. Verder deden we een architectonische tour door Stad, bezochten we een bijzondere tuin in Drachten en gingen we op zoek naar de allermooiste fotolocaties van Noord-Nederland.

Kortom, ontdek in dit nummer al het goeds dat van onze eigen bodem komt. Dát is pas genieten! Meer lezen? Je bestelt dit nieuwste nummer nu in onze webshop of je haalt 'm in de winkels.

Magazine
  • redactie Noorderland