Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Zelf de supermaan vastleggen

Landschaps- en natuurfotograaf Jan Tijsma organiseert de workshop "Avondfotografie, ondergaande zon en opkomende volle supermaan" voor alle fotografiefanaten.

supermaan

Hou je van fotografie? Heb je al enige kennis van je fototoestel en kun je er aardig mee uit de voeten, maar kun je nog wel wat hulp gebruiken? Landschaps- en natuurfotograaf Jan Tijsma organiseert de workshop "Avondfotografie, ondergaande zon en opkomende volle supermaan" voor alle fotografiefanaten.

Op maandagavond 9 maart vindt een zeldzaam fenomeen plaats: een supermaan. Bij een supermaan is het volle maan én staat de maan dicht bij de aarde, waardoor hij extra groot lijkt. Tijdens een gelijktijdige zonsondergang en een opkomende volle maan kun je prachtige foto's maken. Eerst zet je de zonsondergang met behulp van fotograaf Jan Tijsma op de kiek, om je daarna – in het donker – te richten op de supermaan.

Tijdens de zonsondergang komt het spel van licht kijken. Hoe zet je dit het mooist op de foto? Welke instellingen gebruik je? Daarna komt een nieuwe uitdaging: via de schemering naar het donker. Hopelijk lukt het om zelfs met de supermaan ook nog de sterren vast te leggen.

Deze workshop is voor iedereen geschikt, maar enige basiskennis van de camera en begrippen als diafragma zijn gewenst. Draag geschikte kleding en vergeet niet een statief mee te nemen


Kosten: €5
Locatie: Ingang Oudemirdumerklif in Oudemirdum
Opgave noodzakelijk: marenklif.nl

Uittips
  • Jan Tijsma