Lifestylemagazine over Noord-Nederland

De nieuwste Noorderland ligt nu in de winkel!

Gezonder leven, meer aandacht geven aan vrienden en familie; ja, zelfs als de bewogen decembermaand voorbij is zijn we weer druk om onze goede voornemens vol te houden.

Tekst: redactie | Foto: iStock

Gezonder leven, meer aandacht geven aan vrienden en familie; ja, zelfs als de bewogen decembermaand voorbij is zijn we weer druk om onze goede voornemens vol te houden. De sportschoenen gaan net wat vaker aan en de agenda wordt volgepland met leuke uitstapjes. Maar pas op, ook weer niet té vol! De balans zoeken is soms al een kunst op zich.

Ook op de redactie trekken we graag alles uit de kast om nieuwe, creatieve edities van Noorderland te maken. Elk nummer staan we te popelen om de leukste ideeën uit te werken en het magazine te vullen met inspirerende verhalen, regelrecht uit het prachtige Noorden. 

Het drukke vliegwerk; daar weten ze ook op het Groningse platteland alles van. In dit nummer dook Ankie Lok in de wereld van de bietencampagne en zag hoe duizenden vrachtwagens, dag en nacht, grote bulten met bieten vervoeren. En ook de natuur zit niet stil. Lees in de reportage op pagina 20 hoe eekhoorns, spinnen en tientallen andere beestjes 24 uur per dag druk springen en klauteren.

Maar tussen de drukte door is het ook belangrijk om stil te staan bij het kleinste geluk. Iemand wie die schoonheid perfect kan vangen is Ton ter Linden. Onze Jolanda sprak op pagina 38 met hem over zijn fantasierijke creaties in de tuin én op het schildersdoek. En over artistiek talent gesproken: ontdek in dit nummer ook de kunstenaar in jezelf. Leef je uit met de do it yourself of duik de keuken in en tover de mooiste (en lekkerste!) meesterwerkjes op tafel. Om vervolgens samen met je geliefden te smullen, fijne momenten te delen en tijd te maken voor wat er echt toe doet. Dan zeggen wij: geniet van het nieuwe jaar! 

Benieuwd naar de nieuwste Noorderland? Bestel 'm hier