Lifestylemagazine over Noord-Nederland

De nieuwste Noorderland ligt nu in de winkels!

Ieder seizoen heeft z’n charme. Zo kijken we – met een beetje heimwee – terug op de warme zomerdagen waarop de zon onze blote armen en benen kuste. Maar eerlijk toegegeven: stiekem is de herfst ons favoriete seizoen.

Tekst: redactie | Foto: iStock

Ieder seizoen heeft z’n charme. Zo kijken we – met een beetje heimwee – terug op de warme zomerdagen waarop de zon onze blote armen en benen kuste. Maar eerlijk toegegeven: stiekem is de herfst ons favoriete seizoen. We wisselen de hitte van de afgelopen maanden weer in voor de frisse dagen waarop we de regenlaarzen aantrekken en de warme sjalen onze nekken sieren. In de herfst hebben we zin om urenlang te wandelen tussen de herfstbladeren en paddenstoelen, waarna we met rode blosjes op de wangen thuis voor de kachel weer opwarmen. 

Want we zoeken tijdens het najaar niet alleen de gezelligheid buiten op, maar doen dit ook juist binnenshuis. Het is de tijd dat we de kaarsjes aansteken, de dekens erbij pakken en we in goed gezelschap ontelbare koppen warme chocolademelk – met een flinke toef slagroom! – drinken. 

In dit nummer vieren we het heerlijke herfstgevoel. Zo trok onze Noorderland-fotograaf Tjeerd Visser het bos in en schoot schitterende natuurfoto’s. Zijn beeldreportage zie je op pagina 62. Verder stapte schrijfster Jolanda de Kruyf op de boot naar Terschelling en beschreef de ongerepte Boschplaat en bezocht Marloes de Moor de kwetsbare beestjes in ’t Drentse Egelhuus. Ga ook in dit nummer met ons op ontdekkingstocht in het Friese Ljouwert.

Dus wij zeggen: kruip op de bank, pak een kop thee erbij en lees de pure herfstverhalen die wij uit Groningen, Drenthe en Friesland voor je hebben verzameld. Geniet ervan! 

Benieuwd geworden? Dit herfstnummer ligt vanaf nu in de winkels. Je kunt 'm ook gemakkelijk online bestellen.