Lifestylemagazine over Noord-Nederland

5x tips om de lekkerste warme chocolademelk te maken

Op een koude winterdag is er niets fijner dan opwarmen met een dampende mok warme choco. Een heerlijk zoete traktatie, het liefst geserveerd met een flinke toef slagroom. Met deze vijf tips maak je warme choco bovendien éxtra lekker. Smullen maar!

Warme chocolademelk

1. Maak het zelf

Je kunt natuurlijk een kant-en-klaar pak chocolademelk in de supermarkt halen, maar het is ook lekker om het drankje zelf te maken. Verwarm volle melk in een steelpannetje, hak wat chocolade fijn en laat het in de melk smelten. Zo zet je de chocolademelk helemaal naar eigen hand: de echte chocoladeliefhebber kan bijvoorbeeld lekker veel chocolade aan de melk toevoegen.

2. Varieer met chocolade

Wanneer je de warme chocolademelk zelf maakt, betekent dit dat je volop kunt variëren met smaken. Maak bijvoorbeeld een keer chocolademelk van pure, witte of zelfs gezouten karamelchocolade. Je kunt daarnaast variëren in kwaliteit van de chocolade: die huismerkreep van de supermarkt smaakt prima, maar als je jezelf echt wilt verwennen, kun je bijvoorbeeld ook een stuk chocolade van de bakker halen.

3. Voeg smaken toe

Chocolademelk smaakt éxtra lekker wanneer je er wat aan toevoegt. Haal bijvoorbeeld een fles karamel- of vanillesiroop in huis en voeg dit toe aan de warme choco. Ook zoete likeuren smaken lekker in chocolademelk, zoals Baileys of Amaretto. Maak je de choco liever niet zoeter dan het al is? Voeg er dan wat kruiden aan toe voor een smaaktwist. Denk daarbij aan chilipoeder, kaneel, kardemom, kruidnagel of speculaaskruiden.

4. Maak het helemaal af

Slagroom gaat altijd goed samen met warme chocolademelk, zeker als-ie vers geklopt is. Maar je kunt je choco met nog veel meer lekkers afmaken. Strooi bijvoorbeeld lekkere toppings over de slagroom: karamel- of chocoladesaus, hagelslag, koekkruimels of cacaopoeder. Niet zo'n fan van slagroom? Dan kun je ook wat kleine marshmallows in de chocolademelk laten smelten of er kaneelstokjes insteken.

5. Serveer in stijl

Het oog wil ook wat! Schenk de warme chocolademelk in een mooie mok of glas en versier de rand met wat lekkers. Dip de rand bijvoorbeeld in gesmolten chocolade en daarna in fijne suiker, geraspte kokos of gehakte nootjes. Dit geeft je drankje niet alleen een feestelijke uitstraling, maar zorgt ook voor een lekkere smaak bij elke slok.

Culinair
  • Adobe Stock