Lifestylemagazine over Noord-Nederland

6x de leukste food festivals in het noorden

Welke ga jij bezoeken?

Food festivals

Lekker eten: wie houdt er nou niet van? Food festivals zijn een ideale plek om van alles wat te proeven. Haal bij de ene foodtruck een sappig stukje vlees van de barbecue, test bij de volgende een Italiaanse pasta, haal een wijntje en proef als toetje nog een ambachtelijk ijsje. Eén ding is zeker: bij deze vijf food festivals ga je niet met een lege maag naar huis. Eet smakelijk alvast!

Preuvenement

Ontdek het culinaire en culturele aanbod van Assen tijdens Preuvenement, een gezellig zomerfestival dat in het laatste weekend van augustus neerstrijkt in de Gouverneurstuin. Daar bereiden diverse horecaondernemers hun beste gerechten, maar dan voor laagdrempelige prijzen zodat je van genoeg lekkers kunt genieten. Ondertussen smul je ook van cultuur: cultuurcentrum De Nieuwe Kolk presenteert tijdens het festival voorproefjes van hun komende theater- en muziekseizoen.

Noorderzon Festival

Hoewel Noorderzon geen speciaal food festival is, kun je er prima eten. Wie van entertainment bij de maaltijd houdt is bij Noorderzon aan het juiste adres! Het internationale kunstenfestival in Groningen vindt plaats van 22 augustus tot en met 1 september. Met de aanwezigheid van allerlei foodtrucks kun je er genieten van een hapje en een drankje terwijl je kijkt naar dans en theater. De ticketprijzen verschillen per dag en voorstelling.

Smaakmakers Festival

Sluit de zomer in stijl af tijdens het Smaakmakers Festival! Dit culinaire evenement vindt op 14 en 15 september plaats aan de Commissieweg in De Wijk. Geniet daar met vrienden of familie van heerlijk eten uit diverse foodtrucks, van gezellige livemuziek en kunstzinnige optredens.

Oogstfeest Meppen

Op 14 en 15 september wordt het rustieke Drentse esdorp Meppen flink op z’n kop gezet tijdens het jaarlijkse Oogstfeest. Om de nieuwe oogst te vieren, staan er gedurende het weekend ruim 100 kramen in het dorp opgesteld met verse producten. Of het nou gaat om pompoenen, honing, bessen of pas geplukte peren: je proeft – en koopt! – hier het lekkerste van het seizoen. Ook worden op het Oogstfeest kleine wildplukexcursies georganiseerd en zijn er voor de kinderen speciale activiteiten.

Bourgondisch Beetsterzwaag

Een drankje uit de Cocktailkar, versgebakken kibbeling van de Visseman en een portie “hippe frieten”: geniet van lekkere en verrassende gerechtjes en drankjes tijdens Bourgondisch Beetsterzwaag. Dit gezellige food festival vult op 7 en 8 september het Lycklamapark met tientallen eetkraampjes en podia voor livebands. De (klein)kinderen zijn ook op het festival welkom: voor hen zijn er speciale activiteiten.

Bockfest

Vier de nazomer met een lekker pilsje: op 5 oktober komen tientallen bierbrouwerijen uit binnen- en buitenland naar het terrein van brouwerij Maallust in Veenhuizen. Daar vindt het Bockfest plaats, het grootste bierfestival van het noorden. Een entreeticket kost € 19,50, daarvoor kun je ambachtelijk bier, “stoer” eten, livemuziek en een flinke portie gezelligheid verwachten. Daar proosten we alvast op!

Culinair
  • Adobe Stock, Marketing Drenthe - Leonie Wiers, Marketing Groningen - Stella Dekker en Niels Knelis Meijer