Een fruitige taart valt altijd goed in de smaak. Dit recept voor frambozen-ricottataart is friszoet door de frambozen en romig door de ricotta. De taart ziet er ook nog eens vrolijk uit door het roze fruit. Serveer 'm aan je gasten of geniet gewoon zelf van een lekker stukje. Eet smakelijk!
Ingrediënten:
- 250 gram bloem
- 150 gram suiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 3 eieren
- 370 gram ricotta
- 120 gram zure room
- 1 theelepel vanille-extract
- 115 gram ongezouten boter
- 125 gram frambozen
- 1 eetlepel citroensap
- citroenschil van 1 citroen
Zo maak je frambozen-ricottataart:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm van 23 centimeter met bakpapier en vet de randen en bodem in.
- Meng in een grote beslagkom de boter en de suiker. Voeg vervolgens de ricotta en zure room toe en roer totdat alles goed gemengd is.
- Voeg een voor een de eieren toe en blijf ondertussen mixen.
- Doe vervolgens het vanille-extract, de citroensap en citroenrasp in de kom en meng door het beslag.
- Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven de beslagkom en meng tot het volledig is opgenomen in het beslag.
- Meng tot slot 3/4 van de frambozen door het beslag.
- Verspreid het beslag over de bakvorm en leg de overgebleven frambozen op de bovenkant.
- Bak de taart 1 uur in de voorverwarmde oven, totdat een tandenstoker schoon uit het midden van de taart komt. Kijk na 40 minuten bakken of de taart niet te bruin wordt en bekleed eventueel de bovenkant met aluminiumfolie, zodat de taart niet aanbrandt.
- Laat de taart minstens 15-20 minuten afkoelen in de springvorm voordat je 'm aansnijdt.
- Serveer de taart met de overgebleven frambozen.
Culinair
- Adobe Stock