Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Tuinliefhebbers opgelet: het Open Tuinen Weekend gaat van start

Bezoek de mooiste tuinen van Groningen, Friesland en Drenthe.

Open Tuinen Weekend

In het weekend van 15 en 16 juni vindt het Open Tuinen Weekend plaats. In elke provincie krijg je tussen 10:00 en 17:00 uur gratis toegang tot allerlei bijzondere tuinen. De redactie van Noorderland zocht een aantal noordelijke tuinen voor je op die het bezoeken waard zijn.

’t WesterHof in Oldeberkoop

De tuin van ’t WesterHof staat vol met planten van ecologische waarde en is gevormd in harmonie met het landschap. Daarnaast vind je hier een tropisch gedeelte búiten de kas, waar onder andere bananenplanten staan. Struin langs de hagen en plantenborders, en misschien kom je wel thuis met een bijzonder kunstwerk. Je vindt hier namelijk ook het atelier van Mettina Westerhof, waar zij haar keramieken en bronzen kunstwerken aanbiedt. ’t WesterHof is geopend op zaterdag 15 juni.

Natuur en Tuin in Noordbroek

Deze landschaps- en bostuin staat bekend om haar vele verschillende soorten planten. Er is genoeg te zien: een bosgedeelte, kruidentuin, moestuin, bloemrijke borders, vijvers en een paddenpoel. Kom inspiratie opdoen in deze gevarieerde tuin en strijk er neer voor een kopje koffie of thee. Loop vooral ook even de terp op, waar je vanaf de veranda een mooi uitzicht hebt over een vijver en een deel van de tuin. Natuur en Tuin is open op zaterdag 15 en zondag 16 juni.

Vlindertuin de Wolden in Zuidwolde

Deze vlindertuin is een paradijs voor vlinders en rupsen. Je vindt er inheemse planten en (on)kruiden, maar ook een houtwal vormt een belangrijk onderdeel van de tuin. Deze creëert luwte die gunstig is voor waard- en nectarplanten: dit zijn planten die niet alleen voor vlinders, maar ook voor rupsen belangrijk zijn. Kom kijken naar de kleurrijke vlinders en planten van De Vlindertuin op zaterdag 15 en zondag 16 juni.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Groei & Bloei. Heb je al plannen in het weekend van 15 en 16 juni, maar zou je wel de open tuinen willen bezoeken? Geen zorgen, want het Open Tuinen Weekend vindt ook nog plaats in juli en augustus.

Uittips
  • Romy van der Lingen
  • Adobe Stock