Perfect voor de lente, deze frisse plaattaart met groene asperges, munt en Parmaham! Friezin Corien Stellingwerf van de blog Coriens Iten deelde in de voorjaarseditie van Noorderland dit gemakkelijke, maar smaakvolle recept.
Ingrediënten:
- 1 pak Tante Fanny flammkuchendeeg
- 1 blikje tomatenpuree
- 300 gram groene asperges
- 1 courgette
- 8 plakken Parmaham
- 1 bol buffelmozzarella
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 eetlepel water
- 100 milliliter crème fraîche
- 10 gram verse munt
- 10 gram basilicum
- 1 citroen
- peper en zout naar smaak
Zo maak je deze frisse plaattaart:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de asperges en snijd de onderkant eraf.
- Kook de asperges in 4 minuten net niet gaar. Snijd ze daarna doormidden.
- Meng de tomatenpuree met de Italiaanse kruiden, peper en zout en een eetlepel water. Smeer de saus uit over het flammkuchendeeg.
- Was de courgette en schaaf met een kaasschaaf lange repen. Drapeer die op het deeg.
- Doe dat ook met de asperges en bak daarna de plaattaart in 15 minuten goudbruin en gaar.
- Ondertussen maak je een fris sausje door de crème fraîche met de munt, een handje basilicum, een eetlepel citroensap en wat citroenschil in een maatbeker te doen. Met een staafmixer maak je er vervolgens een mooie, gladde saus van.
- Snijd de mozzarella in plakjes en maak de afgebakken flammkuchen af met deze plakjes mozzarella en plakken Parmaham. Strooi de saus en eventueel nog wat overgebleven basilicum over de plaattaart en snijd deze in stukken. Eet smakelijk!
Culinair
- Corien Stellingwerf - Coriens Iten
- Corien Stellingwerf - Coriens Iten