Een lekkere traktatie voor visite of gewoon "zomaar" bij een kopje koffie of thee: deze smeuïge advocaatcake is heel gemakkelijk te maken en is overheerlijk. Aan de slag!
Ingrediënten:
- 250 milliliter advocaat
- 250 gram suiker
- 250 gram zonnebloemolie
- 250 gram bloem
- 15 gram bakpoeder
- 4 middelgrote eieren
- snufje zout
- poedersuiker ter decoratie
Zo maak je deze advocaatcake:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Meng in een kom de suiker, eieren en olie met elkaar. Roer net zo lang totdat er een mooi romig mengsel ontstaat.
- Voeg vervolgens al roerend de advocaat toe.
- Doe tot slot ook de poeder en de bloem erbij. Meng het geheel goed.
- Vet een cakevorm in en doe het mengsel in de cakevorm.
- Zet de cake voor ongeveer een uurtje in de oven, of todat-ie helemaal gaar en mooi goudbruin is. Check de gaarheid tijdens het bakken met een satéprikker.
- Haal de cake uit de oven en laat 'm voor serveren goed afkoelen. Decoreer de cake eventueel met wat poedersuiker. Geniet ervan!
Culinair
- JUMBO
- Adobe Stock