Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Binnen een mum van tijd klaar: smeuïge advocaatcake

Speciaal voor alle liefhebbers van dit likeurtje. 

Advocaatcake

Een lekkere traktatie voor visite of gewoon "zomaar" bij een kopje koffie of thee: deze smeuïge advocaatcake is heel gemakkelijk te maken en is overheerlijk. Aan de slag!

Ingrediënten:

  • 250 milliliter advocaat
  • 250 gram suiker
  • 250 gram zonnebloemolie
  • 250 gram bloem
  • 15 gram bakpoeder
  • 4 middelgrote eieren
  • snufje zout
  • poedersuiker ter decoratie

Zo maak je deze advocaatcake:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Meng in een kom de suiker, eieren en olie met elkaar. Roer net zo lang totdat er een mooi romig mengsel ontstaat.
  3. Voeg vervolgens al roerend de advocaat toe.
  4. Doe tot slot ook de poeder en de bloem erbij. Meng het geheel goed.
  5. Vet een cakevorm in en doe het mengsel in de cakevorm.
  6. Zet de cake voor ongeveer een uurtje in de oven, of todat-ie helemaal gaar en mooi goudbruin is. Check de gaarheid tijdens het bakken met een satéprikker.
  7. Haal de cake uit de oven en laat 'm voor serveren goed afkoelen. Decoreer de cake eventueel met wat poedersuiker. Geniet ervan!
Culinair
  • JUMBO
  • Adobe Stock