Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Recept: een gezonde eiersalade

En wel met dit ingrediënt.

Egg salad and bread

Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock

Heerlijk op een toastje tijdens de borrel of op brood tijdens de lunch: wij houden op z’n tijd wel van een lekkere, zelfgemaakte eiersalade. Met dit recept bereid je binnen een mum van tijd een lekkere én verantwoorde eiersalade, die natuurlijk veel smakelijker is dan een kant-en-klare versie uit de supermarkt. Zo maak je ‘m! 

Een goede vervanger

De meeste recepten voor eiersalade bevatten een flinke dot mayonaise. Hartstikke lekker natuurlijk, maar wel minder gezond. In dit recept gebruiken we daarom Griekse yoghurt, een gezonder alternatief voor mayo. Verantwoord genieten dus!

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 klein sjalotje
  • 1 eetlepel bieslook
  • snuf paprikapoeder
  • snuf kerriepoeder
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je een gezonde eiersalade:

  1. Kook in zo’n 8 á 10 minuten de eieren hard. Laat ze vervolgens schrikken onder koud stromend water.
  2. Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes wanneer ze goed zijn afgekoeld.
  3. Snipper het sjalotje zo fijn mogelijk en meng deze samen met de yoghurt en mosterd in een kom.
  4. Breng het mengsel op smaak met een snuf paprikapoeder en kerriepoeder, peper en zout.
  5. Voeg de stukjes ei toe en roer nogmaals goed door.
  6. Hak de bieslook fijn en voeg dit ook toe. En klaar, smullen maar van je gezonde eiersalade!