Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock
Het is weer tijd voor asperges! Wij eten deze groente graag met een romige saus, als borrelhapje (bekijk dit recept van meesterbakker Robèrt van Beckhoven!) of door een overheerlijke quiche. Zo flansen we vandaag deze quiche met geitenkaas en groene asperges in elkaar. Gemakkelijk, snel én heel smakelijk. Perfect voor het voorjaar!
Ingrediënten:
- 5 plakjes hartige taartdeeg (bijvoorbeeld van Koopmans)
- 4 middelgrote eieren
- 350 gram groene asperges (geblancheerd)
- 150 milliliter volle melk
- 100 milliliter slagroom
- 110 á 140 gram geitenkaas naar smaak
- 2 sjalotjes (gesnipperd)
- 1 eetlepel roomboter
- verse tijm naar smaak
- nootmuskaat, zout en peper naar smaak
Tekst: Kookfans | Fotografie: Adobe Stock Het aspergeseizoen staat voor de deur: hoog tijd dus om binnenkort heerlijke gerechten met ons “witte goud” te maken. Gooi hoge ogen met deze restaurantwaardige aspergesoep, net zoals een echte chef ‘m zou maken. Heerlijk romig en vol van smaak en binnen een mum van tijd gemaakt; aan de slag! […]
Zo maak je een restaurantwaardige aspergesoep
Zo maak je deze quiche met geitenkaas en groene asperges:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een quichevorm met de plakjes hartige taartdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de sjalotjes tot ze er glazig uitzien.
- Doe vervolgens de eieren, slagroom, melk, tijm, nootmuskaat, zout en peper in een kom en mix dit tot een mooi, romig geheel.
- Snijd dan de asperges in stukken en doe deze in de quichevorm en voeg hier de gebakken sjalot aan toe. Verkruimel daarna de geitenkaas eroverheen.
- Schenk dan het eiermengsel over de asperges, sjalotjes en geitenkaas heen.
- Zet vervolgens de quiche in de oven voor ongeveer 35 minuten. Laat de quiche even afkoelen voordat je ‘m serveert. Geniet ervan!