Zo maak je opa’s gevulde eieren met roomboter

Met roomboter als verrassende smaakmaker.

Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock

Met gevulde eieren, een geliefd hapje op feesten en partijen, kun je eindeloos variëren. Zo schreven we vorige week over deze lekkere eieren met een vleugje azijn erdoorheen. Voor dit nieuwe recept gingen we terug in de tijd: vroeger maakte men gevulde eieren namelijk met (room)boter of margarine in plaats van mayonaise. Verrassend lekker en heerlijk romig; aan de slag! 


Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 30 gram roomboter
  • Mayonaise naar smaak
  • Nootmuskaat naar smaak
  • Zout en peper naar smaak

Zo maak je gevulde eieren met roomboter:

  1. Haal de roomboter uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
  2. Kook de eieren zo’n 8 minuten, totdat ze hardgekookt zijn.
  3. Snijd de eieren vervolgens in de lengte doormidden en haal de eierdooiers er met een lepeltje uit. Doe de dooiers in een kom.
  4. Prak de dooiers fijn met een vork. Voeg de roomboter toe en prak deze mee totdat je een romig geheel hebt.
  5. Voeg een beetje mayonaise, nootmuskaat, zout en peper naar smaak toe. Houd je niet van nootmuskaat? Laat het weg of gebruik paprikapoeder.
  6. Meng alles goed totdat je een egale romige massa hebt. Schep dan het eigeel in een plastic zakje of spuitzak, knip het puntje eraf en knijp het terug in de eieren. En klaar zijn ze, de gevulde eieren met roomboter! Eet smakelijk!


Laatste nieuws