Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Rust en ruimte: 3x overnachten in de Drentse natuur

Ontsnap even helemaal aan de drukte.

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: Adobe Stock, Edo Tams, Voscheheugte, Boshuis Havestedt

Even helemaal ontsnappen aan de drukte? Kom tot rust bij deze accommodaties, die midden in de Drentse natuur staan. Geniet van het uitzicht, de stilte en de sfeer die deze bijzondere overnachtingsplekken te bieden hebben.

Cabiner, Nationaal Park Drentsche Aa

In samenwerking met Staatsbosbeheer heeft Cabiner vier bijzondere natuurhutten geplaatst in Drenthe. Midden in Nationaal Park Drentsche Aa verblijf je – omringd door het bos – in een duurzaam en praktisch ingericht huisje. Water verwarmen en koken doe je helemaal zelf door hout te stoken in de kachel.

In het huisje hoor je de geluiden van het bos, zoals hamerende spechten. Ook is er een goede kans dat je oog in oog komt te staan met reeën en andere wilde dieren. Fotograaf Edo Tams boekte een overnachting in de Cabiner en beschreef voor Noorderland zijn ervaringen.

Voscheheugte, Mantinge

Stel je voor: letterlijk verblijven in een "hutje op de hei" – maar dan met een stijlvol designerinterieur – terwijl je uitzicht hebt op zinderende zonsondergangen in het Drentse landschap. Bij natuurhut De Goudvink op de Voscheheugte in Mantinge beleef je het echte tiny house-gevoel, midden in de stille natuur van Drenthe.

Eigenaresse Gervaise Coebergh raakte geïnspireerd door haar wereldreizen: 'Een hut die speciaal gemaakt is voor een bepaalde locatie; daar werd ik enthousiast van. En de zonsondergangen hier doen niet onder voor die in Afrika!'

Boshuis Havestedt, Midlaren

Verstopt in de bossen rondom het Drentse dorp Midlaren vind je Boshuis Havestedt, een nieuwe vakantiewoning in het rustige natuurgebied Vijftig Bunder. Dit glooiende landschap ligt tussen de Hondsrug en de Drentsche Aa. Gasten omschrijven het boshuisje als warm en knus. Verder heeft het huisje grote raampartijen, waarmee je ook van binnen uit kunt kijken over de Drentse natuur.

In de grote tuin – omsloten door het bos – ligt een natuurzwemvijver, waar je de kikkers hoort kwaken. Ook staat er voor de liefhebbers een houtgestookte hottub op het terras. Eigenaresse Hillie Hofstede is duidelijk: 'wie tot rust wil komen, is hier aan het juiste adres. Hier heb je de natuur helemaal voor jezelf.'