Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Wandeltip: bloeiende krokussen op Landgoed Overcingel in Assen

Wandel door een zee van voorjaarsbloemen.

Garden of the Overcingel mansion in spring in Assen, Netherlands

Tekst: Het Drentse Landschap | Foto: Adobe Stock

Met het voorjaar in aantocht komen de eerste bloemen weer tot bloei. Op Landgoed Overcingel, in de Drentse hoofdstad Assen, zijn er duizenden bloeiende krokussen te bewonderen. Wandel door een bloemenzee en ontdek de geschiedenis van het eeuwenoude landgoed onder begeleiding van een gids.

Landgoed Overcingel

Landgoed Overcingel ligt tussen het centrum en het station van Assen: een opvallende plek met veel groen, midden in de Drentse hoofdstad. Het landgoed is een historisch Rijksmonument met een geschiedenis die teruggaat tot de 18de eeuw.

De vorige eigenaar en bewoner, Henk van Lier Lels, stelde tijdens het bloeien van de krokussen het landgoed open voor bezoekers. Ook na zijn overlijden in 2019 wordt deze traditie nog altijd voortgezet door Het Drentse Landschap, de huidige beheerder van Landgoed Overcingel.

Krokuswandeling

Op het landgoed in Assen kun je zelf door de tuin wandelen of deelnemen aan een gidswandeling. Hierbij leer je van alles over de geschiedenis van het landgoed en bezoek je de mooiste plekken in de tuin.

Natuurlijk sta je ook stil bij de vele krokussen die in bloei staan. De hele tuin kleurt hierdoor paars en wit: een bijzonder decor om doorheen te wandelen.

Pad tussen de krokussen op Landgoed Overcingel. Foto: Karla Leeftink

Informatie en aanmelden

De gidswandelingen vinden plaats op 24 februari, 2 maart en 7 maart en 9 maart 2024 en beginnen telkens om 14.00 uur. Van tevoren aanmelden is niet nodig: je kunt je direct melden voor het hek bij landgoed Overcingel in Assen. Een aantal paden op het landgoed kunnen nat zijn: houd hier rekening mee en draag waterdichte schoenen.

Voor je bezoek heb je een geldige wandelkaart nodig. Deze kun je voor een vrijwillige bijdrage van 1 euro halen bij het kantoor van Het Drentsche Landschap, gelegen aan de Kloosterstraat 5 in Assen. Met de wandelkaart kun je de tuin van Landgoed Overcingel vervolgens ook het hele jaar door bezoeken.

Uittips
  • Garden of the Overcingel mansion in spring in Assen, Netherlands